top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Oude Stal wordt op een bijzondere manier verwarmd, namelijk met de warmte van de gemolken melk van de koeien. De warme melk wordt afgekoeld in een platenkoeler, waar melk en koud water langs elkaar stromen, waardoor de warmte wordt uitgewisseld. Via een warmtepomp wordt deze warmte gebruikt om zowel het kraanwater als de vloerverwarming te verwarmen. De Oude Stal is goed geïsoleerd. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit.


Voor het interieur zijn hergebruikte meubels en leuke vintage curiosa gebruikt. Het afval wordt gescheiden en er worden natuurlijke schoonmaakproducten gebruikt. Voor boergondisch tafelen of de huisgemaakte borrelplank worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Hillegonda Hoeve

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Hillegonda Hoeve

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Hillegonda Hoeve staat in de prachtige Krimpenerwaard, een waterrijk poldergebied tussen de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist. Je kunt prachtig door de polder fietsen en wandelen over de vele kleine karakteristieke landweggetjes. Bijvoorbeeld naar de prachtige middeleeuwse plaatsen zoals Schoonhoven, Oudewater en Gouda. Maar ook in de polder zie je veel eeuwenoude boerderijen, gemalen en molens. Met een half uurtje rijden ben je in Rotterdam en een kwartiertje langer ben je in Utrecht of Den Haag.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vintage verblijf in een oude stal

In de Hollandse polder ligt aan het einde van een doodlopend weggetje, aan het water, de Hillegonda Hoeve. John en Andrea hebben de oude stal verbouwd tot een vintage vakantiewoning. Door de hele woning staan allemaal leuke vintage curiosa.


Beneden is er een ruime living met een grote zithoek en een gezellige en schone elektrische sfeerhaard. Ook is er een ruime eettafel en keuken. Boven op de zolder van de oude stal is een grote slaapruimte met drie tweepersoonsbedden. Ook is hier een douche, tweede toilet en twee aparte ruimtes met een wastafel.


Buiten is er een overdekt terras en een terras in de tuin waar het heerlijk vertoeven is. Bij de melkveehouderij en pensionstal voor paarden van John en Andrea beleef je het boerenleven. Maar ook kun je op de Hillegonda Hoeve boergondisch tafelen, met lokale huisgemaakte verse producten met wat de pot schaft!

Stolwijk, Krimpenerwaard, Zuid-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €118 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

Hillegonda Hoeve

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B In de wei

Erp, Noord-Brabant

1

1

1

De Blauwe Stal

Sluis, Zeeuws-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page