Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Op het dak van een grote schuur liggen zonnepanelen die de benodigde elektriciteit opwekken voor de woningen op het erf. De vloerverwarming met modulerende elektrische ketel zorgt voor de basis warmte.  Voor de koudere dagen staat er een pelletkachel in de woonkamer, die voor heerlijke warmte zorgt. Ook het tapwater wordt elektrisch verwarmd.


Paul en Karen houden bijen en produceren en verkopen hier hun eigen potjes met honing. Ook laten ze appelsap persen van de eigen appelbomen. De akkerranden van hun akkerbouwbedrijf worden natuurlijk beheerd voor het behoud van biodiversiteit zoals de patrijs, graspieper, veldleeuwerik en gele kwikstaart.


Voor de schoonmaak maken ze gebruik van biologisch afbreekbaar producten. Het afval wordt op papier, glas, gft, restafval en plastic gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Blauwe Stal

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Blauwe Stal

Weidse rust in Zeeuws-Vlaamse polder direct aan de grens

In de Blauwe Stal stonden vroeger paarden, nu is deze geheel gerenoveerde paardenstal een comfortabele en luxe vakantiewoning. Hou je van rust en ruimte? Dan is dit echt een mooi plekje voor je. De woning ligt in de uitgestrekte polder van het rustieke Zeeuws-Vlaanderen, op een paar honderd meter van de Belgische grens.


De Blauwe Stal ligt op een groot boerenerf, met veel eigen ruimte om je heen. Vanaf het zonnige terras heb je een weids zicht over de polder.


Beneden is er een ruime woonkamer met open keuken. De keuken is van alle gemakken voorzien. Er zijn drie ruime tweepersoons slaapkamers. Eén slaapkamer is beneden, direct naast de badkamer. De badkamer heeft een ruime inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. Boven zijn er twee slaapkamers. Op de overloop staat een wasmachine.

Sluis, Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland

max ... personen

vanaf €425 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Je hebt hier weids uitzicht en magische zonsondergangen. Het is een vogelrijk gebied, met de kiekendief, fazanten en roofvogels zoals de torenvalk, buizerd of een uil. Hazen en konijnen zie je overal op de akkers. Op het erf is een weide gemaakt met een pony en enkele geiten. In de Westerschelde zijn de natuurgebieden het Zwin en Waterdunen. Op de zandbanken kun je zeehonden spotten.


Wil je wat meer reuring? Het oude vestingstadje Sluis ligt op twee kilometer afstand van de Blauwe Stal. Het stadje heeft een gezellig centrum met restaurants, terrasjes en leuke winkels. Ook zijn er veel historische gebouwen, zoals het voormalige raadhuis de Belfort. Het strand van Cadzand ligt op negen kilometer afstand. Net over de grens zijn ook Knokke, Gent en Brugge dichtbij. Er rijdt een directe bus van Sluis naar Brugge.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?