top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Op het dak van een grote schuur liggen zonnepanelen die de benodigde elektriciteit opwekken voor de woningen op het erf. De vloerverwarming met modulerende elektrische ketel zorgt voor de basis warmte.  Voor de koudere dagen staat er een pelletkachel in de woonkamer, die voor heerlijke warmte zorgt. Ook het tapwater wordt elektrisch verwarmd.


Paul en Karen houden bijen en produceren en verkopen hier hun eigen potjes met honing. Ook laten ze appelsap persen van de eigen appelbomen. De akkerranden van hun akkerbouwbedrijf worden natuurlijk beheerd voor het behoud van biodiversiteit zoals de patrijs, graspieper, veldleeuwerik en gele kwikstaart.


Voor de schoonmaak maken ze gebruik van biologisch afbreekbaar producten. Het afval wordt op papier, glas, gft, restafval en plastic gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Blauwe Stal

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Blauwe Stal

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Je hebt hier weids uitzicht en magische zonsondergangen. Het is een vogelrijk gebied, met de kiekendief, fazanten en roofvogels zoals de torenvalk, buizerd of een uil. Hazen en konijnen zie je overal op de akkers. Op het erf is een weide gemaakt met een pony en enkele geiten. In de Westerschelde zijn de natuurgebieden het Zwin en Waterdunen. Op de zandbanken kun je zeehonden spotten.


Wil je wat meer reuring? Het oude vestingstadje Sluis ligt op twee kilometer afstand van de Blauwe Stal. Het stadje heeft een gezellig centrum met restaurants, terrasjes en leuke winkels. Ook zijn er veel historische gebouwen, zoals het voormalige raadhuis de Belfort. Het strand van Cadzand ligt op negen kilometer afstand. Net over de grens zijn ook Knokke, Gent en Brugge dichtbij. Er rijdt een directe bus van Sluis naar Brugge.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Weidse rust in Zeeuws-Vlaamse polder direct aan de grens

In de Blauwe Stal stonden vroeger paarden, nu is deze geheel gerenoveerde paardenstal een comfortabele en luxe vakantiewoning. Hou je van rust en ruimte? Dan is dit echt een mooi plekje voor je. De woning ligt in de uitgestrekte polder van het rustieke Zeeuws-Vlaanderen, op een paar honderd meter van de Belgische grens.


De Blauwe Stal ligt op een groot boerenerf, met veel eigen ruimte om je heen. Vanaf het zonnige terras heb je een weids zicht over de polder.


Beneden is er een ruime woonkamer met open keuken. De keuken is van alle gemakken voorzien. Er zijn drie ruime tweepersoons slaapkamers. Eén slaapkamer is beneden, direct naast de badkamer. De badkamer heeft een ruime inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. Boven zijn er twee slaapkamers. Op de overloop staat een wasmachine.

Sluis, Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €425 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Blauwe Stal

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hillegonda Hoeve

Stolwijk, Zuid-Holland

1

1

1

Hoeve Cezant

Cadzand-Bad, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page