Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Hoe minder warmte er verloren gaat hoe beter. Een passiefhuis met super goede isolatie verliest tot vier keer minder en gebruikt optimaal warmte van de zon. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. Met warmteterugwin wordt dit fors minder.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De geschakelde woningen zijn nieuw gebouwd zonder gasaansluiting. Hoeve Cezant wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp.


De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen op de schuur van de boerderij. Het huis wordt energiezuinig geventileerd met een warmteterugwinsysteem.


Er is een laadpaal aanwezig voor elektrische auto’s. Het afval wordt gescheiden en er worden uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt.


De nieuwbouw is op exact dezelfde locatie als de wagenloods gebouwd om impact op de omgeving te voorkomen. Er is bewust gebruik gemaakt van duurzame materialen. Onderdelen uit de wagenloods zijn hergebruikt, zoals wagenwielen en drinkbakken. Ook is het erf vergroend,  voor de shortgolfbaan werden tienduizend struiken, vijftig bomen en kikkerpoelen aangelegd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Hoeve Cezant

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Hoeve Cezant

Luxe overnachten aan de prachtige Zeeuws-Vlaamse kust

Op de plek van een voormalig wagenhuis staan nu twee luxe geschakelde vakantiewoningen. De houten gevel en eiken spanten geven het warme, sfeervolle gevoel van de voormalige wagenloods. De moderne inrichting en de afwerking met hoogwaardige materialen vormen een mooi geheel.


Hoeve Cezant is ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. De woning heeft een ruime woonkamer met ingebouwde, luxe houten keuken. Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers. In de masterbedroom kijk je mooi op de eiken spanten. Vanaf de bovenverdieping heb je schitterende vergezichten op de nabijgelegen golfbaan en de achterliggende akkers.


De Oudelandsche Polder is de oudste polder van de provincie Zeeland. De boerderij bij de entree van Cadzand-Bad is sinds 1761 van generatie op generatie overgegaan. Na de Tweede Wereldoorlog is de boerderij herbouwd. Op de landerijen werden gewassen geteeld zoals gerst, aardappelen, erwten, vlas en blauwmaanzaad. De afgelopen jaren is de boerderij uitgebreid met recreatie, zoals een golfbaan.

Cadzand-Bad, Oudelandsche Polder, Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland

max ... personen

vanaf €348 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

LOCATIE

VIDEO

Op slechts 5 minuten lopen sta je op het prachtige, brede zandstrand van Cadzand-Bad. Een ideale plek om heerlijk te watersporten.


In de omgeving van Hoeve Cezant kun je eindeloos fietsen en wandelen over rustige, smalle polderweggetjes, door het agrarische landschap met zijn talrijke pittoreske dorpjes. Ook een bezoek aan het historische stadje Sluis is een aanrader, ook om de gezellige restaurantjes.


Ook in de natuurgebieden De Waterdunen of Het Zwin is het heerlijk wandelen. Het Zwin strekt zich uit over een kustlengte van ongeveer 2,3 km in het grensgebied met België. In de Zwingeul kun je - als je geluk hebt - eeuwenoude haaientanden vinden.


Ook kun je gaan golfen op de naastgelegen shortgolfbaan.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?