Op slechts 5 minuten lopen sta je op het prachtige, brede zandstrand van Cadzand-Bad. Een ideale plek om heerlijk te watersporten.


In de omgeving van Hoeve Cezant kun je eindeloos fietsen en wandelen over rustige, smalle polderweggetjes, door het agrarische landschap met zijn talrijke pittoreske dorpjes. Ook een bezoek aan het historische stadje Sluis is een aanrader, ook om de gezellige restaurantjes.


Ook in de natuurgebieden De Waterdunen of Het Zwin is het heerlijk wandelen. Het Zwin strekt zich uit over een kustlengte van ongeveer 2,3 km in het grensgebied met België. In de Zwingeul kun je - als je geluk hebt - eeuwenoude haaientanden vinden.


Ook kun je gaan golfen op de naastgelegen shortgolfbaan.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

groen bouwen

duurzame mobiliteit

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De geschakelde woningen zijn nieuw gebouwd zonder gasaansluiting. Hoeve Cezant wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp.


De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen op de schuur van de boerderij. Het huis wordt energiezuinig geventileerd met een warmteterugwinsysteem.


Er is een laadpaal aanwezig voor elektrische auto’s. Het afval wordt gescheiden en er worden uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt.


De nieuwbouw is op exact dezelfde locatie als de wagenloods gebouwd om impact op de omgeving te voorkomen. Er is bewust gebruik gemaakt van duurzame materialen. Onderdelen uit de wagenloods zijn hergebruikt, zoals wagenwielen en drinkbakken. Ook is het erf vergroend,  voor de shortgolfbaan werden tienduizend struiken, vijftig bomen en kikkerpoelen aangelegd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Hoeve Cezant

Luxe overnachten aan de prachtige Zeeuws-Vlaamse kust

Op de plek van een voormalig wagenhuis staan nu twee luxe geschakelde vakantiewoningen. De houten gevel en eiken spanten geven het warme, sfeervolle gevoel van de voormalige wagenloods. De moderne inrichting en de afwerking met hoogwaardige materialen vormen een mooi geheel.


Hoeve Cezant is ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. De woning heeft een ruime woonkamer met ingebouwde, luxe houten keuken. Op de bovenverdieping bevinden zich drie slaapkamers. In de masterbedroom kijk je mooi op de eiken spanten. Vanaf de bovenverdieping heb je schitterende vergezichten op de nabijgelegen golfbaan en de achterliggende akkers.


De Oudelandsche Polder is de oudste polder van de provincie Zeeland. De boerderij bij de entree van Cadzand-Bad is sinds 1761 van generatie op generatie overgegaan. Na de Tweede Wereldoorlog is de boerderij herbouwd. Op de landerijen werden gewassen geteeld zoals gerst, aardappelen, erwten, vlas en blauwmaanzaad. De afgelopen jaren is de boerderij uitgebreid met recreatie, zoals een golfbaan.

Cadzand-Bad, Oudelandsche Polder, Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland

max 6 personen, undefined

vanaf €348 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?