top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De ecolodge is deels van hergebruikt hout en deels van onbehandeld Douglas hout gemaakt. Ook het interieur is gemaakt van hergebruikte materialen of restant partijen. Het huis is stevig geïsoleerd.


De 24 zonnepanelen op het dak zorgen voor eigen elektriciteit. De woning wordt verwarmd met een hoogwaardige nieuwe speksteenkachel, waar nodig elektrisch bijverwarmd. Voor de kachel wordt snoeihout van eigen terrein gebruikt en schoon gedroogd restant hout uit een timmerfabriek. Warm water wordt verwarmd door een zuinige smart eco boiler.  In de keuken is gekozen voor de meest zuinige koelkast en vaatwasser.


Voor de schoonmaak worden ecologische en vegan producten gebruikt. De dekbedden zijn van gerecyclede petflessen en het linnen van duurzaam katoen. Kom je met het OV? Op verzoek halen en brengen Ellen en Gilbert je van of naar het station tegen een kleine vergoeding.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Groene Gevel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Groene Gevel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het Woerdens Verlaat ligt aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen. Door de turfwinning in het verleden is een karakteristiek waterrijk landschap ontstaan. Met een kano of waterfiets kun je dit unieke gebied via het water ontdekken.


Insmeren, lunchpakket mee en zoek de mooiste plekjes langs het water. Voor de deur is een zwemsteiger bij de rivier. Je kunt ook met eigen boot aankomen en aanmeren bij De Groene Gevel. Ook kun je eindeloos wandelen en fietsen rondom natuurgebied de Bovenlanden. Of fiets in een uurtje naar het mooie kasteel Haarzuilens, zeker een bezoek waard. De Groene Gevel ligt centraal tussen steden, met een half uurtje rijden ben je in Amsterdam, Utrecht en Gouda.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vega en vegan paradijsje in waterrijk groen

Ellen en Gilbert zijn jarenlang hoveniers geweest en zijn gek op groen. Nu hebben ze een groen paradijsje met grote moestuin in het Woerdense Verlaat. Een rustige waterrijke omgeving tussen Amsterdam en Utrecht.


Op hun erf, op de plek van een oude stal, hebben ze met veel liefde een mooie ecolodge gebouwd. Op de heerlijke veranda van De Groene Gevel is het goed toeven. Er zijn meerdere terrassen zodat je op elk moment van de dag het mooiste plekje kunt kiezen. De ruime vakantiewoning heeft een grote open ruimte beneden met een lange eettafel, kitchenette en zithoek. Er kan niet zelf gekookt worden. Beneden is één slaapkamer, vlakbij de badkamer. Boven zijn er nog twee slaapkamers.

Ellen heeft jaren als kok gewerkt met als specialiteit vegetarisch en vegan.


Ze is gedreven om van groente en fruit elke keer iets moois te maken. Ellen verzorgt zowel ontbijt, lunch als diner met waar mogelijk groente en fruit uit eigen tuin. Voor de lunch is er ook een goed gevulde picknickmand. Wil je lekker lang uitslapen? Dan zorgt Ellen voor een brunch!

Woerdende Verlaat, Zuid-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €145 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

De Groene Gevel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B De Groene Mus

Wervershoof, Noord-Holland

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page