top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Grote Veranda wordt verwarmd middels vloerverwarming en een aardwarmtepomp. Ook het water wordt elektrisch verwarmd met een boiler. De 28 zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit.


De woning is in 2016 als houtskelet gebouwd en zeer goed geïsoleerd met vlasplaten. Door het grote raam op het zuiden verwarmt de zon in het voor- en najaar de kamer. In de zomer is het heerlijk koel, door de koeling van de warmtepomp en ook doordat de kamer vijf meter hoog is.


Op het erf is een grote moestuin. In 2020 is een voedselbos in wording aangeplant. De bus stopt bijna voor het huis en pendelt van Deventer naar Zwolle. Het huis is prima toegankelijk voor mindervaliden; drempelloos en geheel gelijkvloers.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Grote Veranda

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Grote Veranda

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Grote Veranda staat op het erf van Hoeve Wetermans van Esther en Gerrit. Vanaf het erf loop je zo het bos in om lekker lange wandelingen te maken. Ook kun je hier eindeloos fietsen. Op de vlakbij gelegen Zandwetering kun je kanoën. Het is hier heerlijk rustig en toch maar vijf kilometer vanaf Deventer. Een leuke fietstocht is naar De Fundatie in Heino. Het blote voeten pad in Twello is een aanrader met kinderen, net zoals zwemmen in de Scheg in Deventer of naar een strandje bij de IJssel.Op steenworp afstand vind je oude bunkers van de IJssellinie. Ook zijn er vijf prachtige landgoederen binnen een straal van vijf kilometer.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

De zonsondergangen kleuren hier diep rood tot paars

De naam zegt het al, een heerlijke vakantiewoning met een grote en zonnige veranda op het westen. Je kijkt hier geweldig uit over een weide en jonge boomgaard en de bosrand van het Hanzebos. De zonsondergangen kleuren hier diep rood tot paars.


De Grote Veranda is een ruime vrijstaande vakantiewoning en heeft een grote woonkamer met open keuken. In de grote slaapkamer staat een comfortabel tweepersoonsbed met directe toegang tot de ruime badkamer. In de tweede slaapkamer staan twee éénpersoonsbedden.


In de zomer is de wei bewoond door koeien, paarden, hazen en soms een ree. In de omgeving kun je geelgorzen, de rode wouw, een raaf en soms de groene specht spotten. In het oude Hanzebos staan mooie grote eiken, beuken en dennen. Er zijn ook vele leuke doorkijkjes naar ruwe graslanden die in elk jaargetijde hun eigen kleur hebben.

Olst, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €200 voor een lang weekend

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Grote Veranda

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ecolodge De Bosuil

Westerbork, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page