De grote Veranda staat op het erf van Hoeve Wetermans. Vanaf het erf loop je zo het bos in om lekker lange wandelingen te maken. Ook kun je hier eindeloos fietsen. Op vlakbij gelegen Zandwetering kun je kanoën. Het is hier heerlijk rustig en toch maar vijf kilomter vanaf Deventer.


Een leuke fietstocht is naar De Fundatie in Heino. Het het blote voeten pad in Twello is echt een aanrade met kinderen. Netzoals zwemmen in de Scheg in Deventer of naar een strandje bij de IJssel.


Op steenworp afstand vind je oude bunkers van de IJssellinie. Ook zijn er vijf prachtige landgoederen binnen een straal van vijf kilometer.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De grote Veranda wordt verwarmd middels vloerverwarming en een aardwarmtepomp. Ook het water wordt elektrisch verwarmd met een boiler. De 28 zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit.


De woning is in 2016 gebouwd, als houtskelet en zeer goed geïsoleerd met vlas platen. Door het grote raam op het zuiden verwarmd de zon in het voor- en najaar de kamer. In de zomer is het heerlijk koel, door de koeling van de warmtepomp en doordat de kamer vijf meter hoog is.


Op het erf is er een grote moestuin. In 2020 is een voedselbos in wording aangeplant. De bus stopt bijna voor het huis en pendelt van Deventer naar Zwolle. Het huis is prima toegankelijk voor mindervaliden, drempelloos en geheel gelijkvloers.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Grote Veranda

De zonsondergangen kleuren hier diep rood tot paars

De naam zegt het al, een heerlijke vakantiewoningn met grote en zonnige veranda op het westen. Je kijkt hier geweldig uit over een weide en jonge boomgaard en de bosrand van het Hanzebos. De zonsondergangen kleuren hier diep rood tot paars.


De Grote Veranda is een ruime vrijstaand vakantiewoning en heeft een grote woonkamer met open keuken. In de grote slaapkamer staat een comfortabel tweepersoonsbed en geeft direct toegang tot de ruime badkamer. In de tweede slaapkamer staan twee éénpersoonsbedden.


In de zomer is de wei bewoond door koeien, paarden, hazen en soms een ree. In de omgeving kun je geelgorzen, de rode wouw, een raaf en soms de groene specht spotten. In het oude Hanzebos staan mooie grote eiken, beuken en dennen. Er zijn ook vele leuke doorkijkjes naar ruwe graslanden die in elk jaargetijde hun eigen kleur hebben.

Olst, Overijssel, Nederland

max 4 personen

vanaf €200 voor een lang weekend

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?