top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Bij de verbouwing is gekozen voor ecologische materialen zoals houtvezelplaten voor de isolatie, ecologisch gips voor de plafonds en leemstuc voor de wanden. Op het dak liggen 22 zonnepanelen voor de eigen elektriciteit. Ook liggen er panelen met heatpipes voor de zonneboiler van 1000 liter voor de vloerverwarming en warm water. Daarnaast wordt de woning verwarmd met  een pelletkachel. Als extra ondersteuning voor koude donkere dagen is er een hybride cv-ketel.


Voor de inrichting is gekozen voor circulair, met hergebruikte lampen, kasten, stoelen, fauteuils, tafels en wastafelmeubel. Er zijn vier minicontainers voor het scheiden van afval. De woning wordt schoongemaakt met uitsluitend ecologische schoonmaakproducten. Een laadpaal voor elektrische auto's staat in de planning.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Ketse Steenuil

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Ketse Steenuil

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Ketse Steenuil ligt in het groene buitengebied van Noord-Brabant. In 20 minuten fiets je naar het natuurgebied Huis ter Heide, een vogelparadijs waar je ook onverstoorbare Schotse Hooglanders tegen kunt komen. Ook het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en natuurgebied Gansooiense Uiterwaard aan de Bergse Maas zijn het bezoeken waard.


In de omgeving zijn er verschillende thema fietsroutes, zoals Liberation route, van Gogh route, La Trappe bierroute en de Pop-Up Design route. Geniet van de Brabantse gastvrijheid in de vele restaurants in de omgeving, van dorpscafé tot zeer culinair. In Kaatsheuvel is natuurlijk de Efteling en ook vlakbij is Safaripark De Beekse Bergen. Voor een dagje stad ga je naar Tilburg.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een kleurrijk verblijf in een zonnige boomgaard

De Ketse Steenuil is een eigenzinnige en kleurrijke vakantiewoning voor drie personen. Vanuit de woonkamer en keuken kijk je uit over een mooie tuin en boomgaard met appel-, peren-, kersen-, abrikozen-, pruimen- en moerbeibomen. In de perenboom zitten regelmatig steenuilen, vandaar de naam. Ook zijn er vaak vogels bij de verschillende waterbakken en de fontein in de boomgaard.


De woning is gelijkvloers, vanuit de woonkamer kom je in de complete keuken. Dochter Sam heeft de levendige schildering van uilen op de achterkant van het keukenblok gemaakt! De ruimtes zijn voorzien van comfortabele vloerverwarming. De slaapkamer heeft een nostalgische gietijzeren radiator. Hier staat een riante boxspring en een ‘en suite’ badkamer. Ook de badkamer is kleurrijk met een mediterraan gevoel. De Mexicaanse waskom is in een oude grenen eettafel geplaatst en heeft nu een tweede leven als badkamermeubel. Voor koude dagen heb je extra warmte en gezelligheid van de pelletkachel in de woonkamer. De bank is tevens ook een comfortabele slaapplek.

Kaatsheuvel, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 3 personen

vanaf €270 voor drie nachten

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Ketse Steenuil

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B In de wei

Erp, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page