top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

Deze woning is in 2018 gebouwd en heeft dus nooit een gasaansluiting gehad. De woning wordt verwarmd met een warmtepomp. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Door zeer goede isolatie en een luchtcirculatiesysteem met warmteterugwinning, is de Duinvink energieneutraal.


Vanaf station Alkmaar is de Duinvink redelijk goed bereikbaar met de bus.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Duinvink

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Duinvink

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Aan de rand van een prachtig duingebied ligt het rustige vakantiedorpje Sint Maartenszee. De Duinvink ligt in een vakantiepark tussen de dorpjes Sint Maartenszee en Sint Maartensvlotbrug. Er is een kleine supermarkt waar je de dagelijkse boodschappen kunt doen. Ook kun je hier fietsen huren. Om de hoek is een overdekt zwembad.


Het duingebied is een oase van rust waar gewandeld en gefietst kan worden. Het strand van Sint Maartenszee is een rustig en breed zandstrand. Echt een plek vol zon, zee, strand om met de hele familie van te genieten! Voor de kleintjes is er naast het strand ook Land van Fluwel en speelpark de Goudvis.


De mooie plaatsjes Callantsoog en Schagen liggen niet ver en zijn ook zeker een bezoek waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Luxe, ruime en energieneutrale vakantiewoning met een jacuzzi

Met slechts 10 minuten fietsen ben je bij het strand en de zee. De Duinvink is een luxe en ruime uitvalsbasis om volop te genieten van duinen, strand en zee. Dit strak vormgegeven energieneutraal vakantiehuis is gebouwd in 2018.


De woonkamer is sfeervol ingericht met een open plafond tot de nok en heeft een gezellige houtkachel. De luxe open keuken is van alle gemakken voorzien.


Het ruime huis heeft vier slaapkamers en twee comfortabele badkamers. Op de begane grond zijn er twee slaapkamers met luxe boxspringbedden en één slaapkamer met een stapelbed. De badkamer op de begane grond heeft een luxe douche. Het toilet beneden is apart. De vierde slaapkamer is boven samen met de tweede badkamer en toilet.


Voor het ultieme luxe gevoel is er direct aan de woonkamer een ruim terras met jacuzzi en BBQ.

Sint Maartenszee, Sint Maartensvlotbrug, Schagen, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 8 personen

vanaf € 530 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis

Duinvink

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

Vijverhof

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page