De Vijverhof staat aan de rand van het Nationaal Park Duinen van Texel. Door de centrale ligging op het eiland, kun je alle windstreken van het eiland op de fiets of wandelend verkennen.


Met een kwartiertje fietsen ben in je Den Burg of De Koog, om te winkelen of gewoon voor de gezelligheid. Vlakbij de Vijverhof is er een kleine supermarkt en kun je fietsen huren.


Van ongeveer half mei tot half september kun je ook gebruik maken van een strandhuisje. Het huisje staat op het strandslag van Paal 17, een half uurtje wandelen vanaf de Vijverhof. In het strandhuisje is er stromend water en er zijn strandstoelen, tafel en een windscherm.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

Texel heeft grote ambities om energieneutraal te worden. Ook de Vijverhof draagt daar een steentje aan bij. De woning is goed geïsoleerd en volledig voorzien van triple glas. De zuidzijde van het dak bestaat geheel uit zonnepanelen en zonnecollectoren.


De eigen elektriciteit wordt gebruikt voor koken op inductie, verlichting en alle andere elektrische apparaten. Wat resteert wordt teruggeleverd aan het net.  De zonnecollectoren leveren warmte voor het tapwater en de vloerverwarming op alle verdiepingen. Voor hele koude of donkere dagen is er een HR++ ketel.


In het voorjaar 2021 komt er ook een laadpaal voor auto’s op het parkeerterreintje. Tenslotte,  de douche is waterbesparend en er worden eco schoonmaakmiddelen gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Vijverhof

Een echt familiehuis met voor ieder een eigen plekje

De Vijverhof is een echt familiehuis voor twaalf personen en beschikt over drie volledig ingerichte etages zodat iedereen zijn eigen plekje kan vinden.


Op iedere etage is er een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer. Het souterrain heeft ook nog een eigen buitendeur. Op de begane grond is optimaal rekening gehouden met mindervaliden.  Op het balkon van de bovenverdieping kun je ‘s middags heerlijk van de zon genieten.


Om het huis ligt een grote tuin, met veel privé, omgeven door boomsingels en hagen.  Vanuit de woonkamer en terras kijk je uit op een grote vijver.  Naast de vijver zijn een groot en een klein terras aangelegd.


In het souterrain staat een wasmachine. Voor de vakantiewoning zijn drie parkeerplaatsen beschikbaar.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

2 - 12 personen

vanaf €740 voor een midweek

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, groepsaccommodatie

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?