top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Texel heeft grote ambities om energieneutraal te worden. Ook de Vijverhof draagt daar een steentje aan bij. De woning is goed geïsoleerd en volledig voorzien van triple glas. De zuidzijde van het dak bestaat geheel uit zonnepanelen en zonnecollectoren.


De eigen elektriciteit wordt gebruikt voor koken op inductie, verlichting en alle andere elektrische apparaten. Wat resteert wordt teruggeleverd aan het net. De zonnecollectoren leveren warmte voor het tapwater en de vloerverwarming op alle verdiepingen. Voor hele koude of donkere dagen is er een HR++ ketel.


In het voorjaar 2021 komt er ook een laadpaal voor auto’s op het parkeerterreintje. Tenslotte, de douche is waterbesparend en er worden eco schoonmaakmiddelen gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Vijverhof

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Vijverhof

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Vijverhof staat aan de rand van het Nationaal Park Duinen van Texel. Door de centrale ligging op het eiland, kun je alle windstreken van het eiland op de fiets of wandelend verkennen. Met een kwartiertje fietsen ben in je Den Burg of De Koog, om te winkelen of gewoon voor de gezelligheid. Vlakbij de Vijverhof is er een kleine supermarkt en kun je fietsen huren. Van ongeveer half mei tot half september kun je ook gebruik maken van een strandhuisje. Het huisje staat op het strandslag van Paal 17, een half uurtje wandelen vanaf de Vijverhof. In het strandhuisje is er stromend water en er zijn strandstoelen, tafel en een windscherm.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een echt familiehuis met voor ieder een eigen plekje

De Vijverhof is een echt familiehuis voor twaalf personen en beschikt over drie volledig ingerichte etages zodat iedereen zijn eigen plekje kan vinden.


Op iedere etage is er een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer. Het souterrain heeft ook nog een eigen buitendeur. Op de begane grond is optimaal rekening gehouden met mindervaliden. Op het balkon van de bovenverdieping kun je ‘s middags heerlijk van de zon genieten.


Om het huis ligt een grote tuin, met veel privé, omgeven door boomsingels en hagen. Vanuit de woonkamer en terras kijk je uit op een grote vijver. Naast de vijver zijn een groot en een klein terras aangelegd.


In het souterrain staat een wasmachine. Voor de vakantiewoning zijn drie parkeerplaatsen beschikbaar.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 12 personen

vanaf €740 voor een midweek

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis, groepsaccommodatie

Vijverhof

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

it Dreamlân familiehuis

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Rovershut

Den Burg, Texel

1

1

1

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page