Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Texel heeft grote ambities om energieneutraal te worden. Ook de Vijverhof draagt daar een steentje aan bij. De woning is goed geïsoleerd en volledig voorzien van triple glas. De zuidzijde van het dak bestaat geheel uit zonnepanelen en zonnecollectoren.


De eigen elektriciteit wordt gebruikt voor koken op inductie, verlichting en alle andere elektrische apparaten. Wat resteert wordt teruggeleverd aan het net. De zonnecollectoren leveren warmte voor het tapwater en de vloerverwarming op alle verdiepingen. Voor hele koude of donkere dagen is er een HR++ ketel.


In het voorjaar 2021 komt er ook een laadpaal voor auto’s op het parkeerterreintje. Tenslotte, de douche is waterbesparend en er worden eco schoonmaakmiddelen gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Vijverhof

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Vijverhof

Een echt familiehuis met voor ieder een eigen plekje

De Vijverhof is een echt familiehuis voor twaalf personen en beschikt over drie volledig ingerichte etages zodat iedereen zijn eigen plekje kan vinden.


Op iedere etage is er een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer. Het souterrain heeft ook nog een eigen buitendeur. Op de begane grond is optimaal rekening gehouden met mindervaliden. Op het balkon van de bovenverdieping kun je ‘s middags heerlijk van de zon genieten.


Om het huis ligt een grote tuin, met veel privé, omgeven door boomsingels en hagen. Vanuit de woonkamer en terras kijk je uit op een grote vijver. Naast de vijver zijn een groot en een klein terras aangelegd.


In het souterrain staat een wasmachine. Voor de vakantiewoning zijn drie parkeerplaatsen beschikbaar.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max ... personen

vanaf €740 voor een midweek

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, groepsaccommodatie

LOCATIE

VIDEO

De Vijverhof staat aan de rand van het Nationaal Park Duinen van Texel. Door de centrale ligging op het eiland, kun je alle windstreken van het eiland op de fiets of wandelend verkennen.


Met een kwartiertje fietsen ben in je Den Burg of De Koog, om te winkelen of gewoon voor de gezelligheid. Vlakbij de Vijverhof is er een kleine supermarkt en kun je fietsen huren.


Van ongeveer half mei tot half september kun je ook gebruik maken van een strandhuisje. Het huisje staat op het strandslag van Paal 17, een half uurtje wandelen vanaf de Vijverhof. In het strandhuisje is er stromend water en er zijn strandstoelen, tafel en een windscherm.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?