top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het terrein is in overleg met Staatsbosbeheer ingericht. De bomen en struiken op het terrein zijn goed voor de biodiversiteit en passen bij de natuurlijke omgeving. Suzanne en Imre werken zoveel mogelijk met partijen die zich inzetten voor mensen met afstand tot arbeid. Zo verzorgt werk- en ontwikkelbedrijf De Bolder ons bed- en badlinnen.


De woningen bestaan vooral uit natuurlijke materialen en zijn voor 90% weer herbruikbaar. Voor de buitengevel is een Scandinavische verf met natuurlijke harsen gebruikt. De houtbouw, zeer goede isolatie en vloerverwarming zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De woningen en het tapwater worden door warmtepompen verwarmd. De zonnepalen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit. Er wordt groene elektriciteit ingekocht om in de winter voldoende energie te hebben. Ook is er een laadpaal voor elektrische auto’s. De woningen zijn voorzien van waterbesparende douches en kranen. Voor de schoonmaak worden ecologisch afbreekbare producten gebruikt.DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Rovershut

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Rovershut

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Door de ligging midden in de natuur is de Rovershut een oase van rust. In twintig minuten wandel je naar het strand. Vanuit de Rovershut is het heerlijk wandelen, fietsen, uitwaaien in Nationaal Park Duinen. De duinen zijn uniek en geven een echt Waddengevoel. Het zeehondencentrum Ecomare is maar 10 minuten fietsen. Ook het natuurgebied de Slufter is de moeite waard. Deze grote kweldervlakte ligt tussen twee zanddijken in. Door de kwelder stroomt zout water uit de Noordzee, er groeien alleen zoutwater planten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Bijzondere familiehuizen midden in de natuur

Suzanne en Imre droomden van een fijn familiehuis op Texel. Een mooie plek in de natuur op loopafstand van zee. Echt een plek voor Waddenliefhebbers. De Rovershut ligt op een mooie open plek in de bossen en bestaat uit twee identieke ruime familiehuizen voor acht personen. Je kunt beide huizen ook combineren zijn tot één groot huis.


Beneden is er een grote ruime en lichte living met open keuken. Door de openslaande deuren kom je op het grote en zonnige terras, met grote eettafel en veel privé. Je hebt een prachtig vrij uitzicht over de open plek in het bos waar angus runderen grazen. Beneden is er één slaapkamer met eigen badkamer. Boven zijn er nog drie slaapkamers en twee badkamers. Ook is er nog een speel- en yogazolder.


De Rovershut is een bijzonder familiehuis, een overzichtelijke en rustige plek waar ook gezinnen met kinderen met een autisme spectrum stoornis of een verstandelijke beperking kunnen genieten van rust en ruimte.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

8 - 16 personen, 2 woningen

vanaf €800 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis

Rovershut

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Vijverhof

Den Burg, Texel

1

1

1

Het Lammetje

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page