top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Achter de ‘tuunwoal’ (tessels voor dijkje) liggen 29 zonnepanelen die het huis voorzien van de benodigde energie. Het Lammetje wordt hybride verwarmd met een zonneboiler samen met een CV-ketel. Het huis is voorzien van triple glas en is zeer goed geïsoleerd.


Het afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt. Er is een laadpaal aanwezig voor je elektrische auto. Reizen naar Texel met openbaar vervoer is eenvoudig en ook op het eiland is de OV verbinding naar het Lammetje goed. Op loopafstand zijn er verschillende Texelse producten verkrijgbaar, bijvoorbeeld Texelse kaas.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Het Lammetje

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Het Lammetje

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op het erf vind je ook de paarden Ymme & Marije en de varkens Gin & Tonic. De paarden worden graag geaaid en de varkens hebben graag een stukje fruit. Het Lammetje ligt op het erf de Wulpenweid, op nog geen 3 kilometer vanaf het strand. Vanaf het huis kun je een prachtige wandeling maken, in 30 minuten ben je in het Nationaal Park Duinen van Texel. De duinen zijn uniek en geven echt een Waddengevoel. Het zeehondencentrum Ecomare is slechts 10 minuten fietsen en ook het strand is op 10 minuten fietsafstand. Er zijn diverse restaurants en er is een kleine supermarkt in de directe omgeving aanwezig. Op Texel zijn vele bezienswaardigheden, zoals musea en geweldige uitkijkpunten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vrijstaand, licht huis met een prachtig uitzicht

In het voorjaar zie je vanuit de woonkamer de lammetjes lopen en ook een buizerd heeft een vaste stek op het erf. Het Lammetje is een vrijstaand huis op Texel met heel veel ruimte rondom. Het huis heeft drie slaapkamers waarvan een op de begane grond met eigen badkamer en toilet. Boven is een tweede badkamer met douche en bad. Het huis heeft een gezellige houtkachel en vloerverwarming.


Kinderen kunnen heerlijk spelen rond het huis. Er is een afdak voor het stallen en eventueel ook opladen van fietsen. Het huis heeft een eigen parkeerplaats. Kortom een leuke plek voor een echte Texel vakantie.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €536 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Het Lammetje

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Bed & Parking Wulpenweid

Den Burg, Texel

1

1

1

De Wulp

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page