top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Dit vakantiehuis wordt verwarmd met een efficiënte pelletkachel en is helemaal van het gas af. Eigen elektriciteit is er van de zonnepanelen op het dak. De zonneboiler zorgt voor het warme water. Het huis is zeer goed geïsoleerd.


Het afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt. Er is een laadpaal aanwezig voor je elektrische auto. Reizen naar Texel met openbaar vervoer is eenvoudig en ook op het eiland is de OV verbinding naar het Lammetje goed. Op loopafstand zijn er verschillende Texelse producten verkrijgbaar, bijvoorbeeld Texelse kaas.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Wulp

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Wulp

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op het erf vind je ook de paarden Ymme & Marije en de varkens Gin & Tonic. De paarden worden graag geaaid en de varkens hebben graag een stukje fruit. De Wulp ligt op het erf de Wulpenweid, op nog geen 3 kilometer vanaf het strand. Vanaf het huis kun je een prachtige wandeling maken, in 30 minuten ben je in het Nationaal Park Duinen van Texel. De duinen zijn uniek en geven een echt Waddengevoel. Het zeehondencentrum Ecomare is maar 10 minuten fietsen en ook het strand is op 10 minuten fietsafstand. Er zijn diverse restaurants en er is een kleine supermarkt in de directe omgeving aanwezig. Op Texel zijn vele bezienswaardigheden, zoals musea en geweldige uitkijkpunten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Karakteristiek Texels ecohuis

De Wulp is een nieuw maar karakteristiek Texels ecohuis. Een heerlijke plek waar je direct een Waddengevoel krijgt. De woonkamer is voorzien van een gezellige pellethaard, zodat je na een lange strandwandeling lekker kunt uitrusten en genieten van het uitzicht.


De grote slaapkamer boven heeft twee leuke ‘Franse’ balkons en een prachtig uitzicht over de weilanden en de Texelse schapen. De slaapkamer heeft ook een koffiehoekje zodat je 's ochtends eerst rustig kunt ontwaken met een kopje koffie of thee.


Het terras heeft een overkapping, hier kun je met een beetje zon al snel genieten van de zilte zeelucht. Kinderen kunnen heerlijk spelen op het erf. Er is een ‘fietsenboetje’ voor het stallen en eventueel ook opladen van fietsen. Het huis heeft een eigen parkeerplaats.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €400 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Wulp

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Lammetje

Den Burg, Texel

1

1

1

De Wulp

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page