top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het appartement is volledig verbouwd en van het gas gehaald. Bed & Parking is volgens de laatste eisen geïsoleerd en de woonkamer is voorzien van vloerverwarming. De woning wordt verwarmd door zonnecollectoren en een efficiënte pelletkachel. Ook zijn er zonnepanelen op het terrein.


Het afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt. Er is een laadpaal aanwezig voor je elektrische auto. Reizen naar Texel met openbaar vervoer is eenvoudig en ook op het eiland is de OV verbinding naar de Wulpenweid goed. Op loopafstand zijn er verschillende Texelse producten verkrijgbaar, bijvoorbeeld Texelse kaas.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Bed & Parking Wulpenweid

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Bed & Parking Wulpenweid

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op het erf vind je ook de paarden Ymme & Marije en de varkens Gin & Tonic. De paarden worden graag geaaid en de varkens hebben graag een stukje fruit. Wulpenweid ligt op nog geen 3 kilometer vanaf het strand. Vanaf het huis kun je een prachtige wandeling maken, in 30 minuten ben je in het Nationaal Park Duinen van Texel. De duinen zijn uniek en geven echt een Waddengevoel. Het zeehondencentrum Ecomare is slechts 10 minuten fietsen en ook het strand is op 10 minuten fietsafstand. Er zijn diverse restaurants en er is een kleine supermarkt in de directe omgeving aanwezig. Op Texel zijn vele bezienswaardigheden, zoals musea en geweldige uitkijkpunten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Rustig aan de rand van een Texels bos

Bed & Parking Wulpenweid is een appartement met een weids uitzicht. Het appartement staat op een kleinschalig en duurzaam erf aan de rand van het bos. Er is een laadpaal aanwezig voor je elektrische auto.


De woonkamer heeft een vriendelijke zithoek en een eettafel voor 4 personen. Boven zijn twee identieke ruime slaapkamers. Beide slaapkamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.


Er is een kitchenette waar je je eigen ontbijt kunt maken en een uitstekende koffieautomaat met verse bonen. Bij aankomst ligt er een leuke Texelse attentie op je te wachten. De tuin heeft een terras op het oosten waar je 's ochtends lekker in de zon kunt ontbijten. Bed & Parking Wulpenweid is flexibel te boeken. Kinderen kunnen heerlijk spelen op het erf. Er is een ‘fietsenboetje’ voor het stallen en eventueel ook opladen van fietsen.

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €165 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement

Bed & Parking Wulpenweid

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Lammetje

Den Burg, Texel

1

1

1

De Wulp

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page