top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Achter dat authentieke jasje schuilt een vernieuwd energiezuinig gebouw. Alles werkt zo efficiënt mogelijk. Met een lucht warmtepomp kunnen de ruimtes los van elkaar verwarmd of gekoeld worden. Zo gaat er niks verloren! De eigen elektriciteit komt van zonnepanelen op het dak van een nabijgelegen pand.


De leveranciers worden met zorg gekozen, om de eigen kernwaardes goed te bewaken. Zo worden er verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris gebruikt. Ook wordt de Marie-Stella-Maris foundation gesteund, die zich inzet voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.


De Beerze werkt het liefst samen met leveranciers uit de regio voor verse producten van hoge kwaliteit. Zodat heerlijk ook eerlijk is!


De Beerze heeft het Green Key Gold label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Hotel De Beerze

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Hotel De Beerze

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Beerze ligt middenin het dorpje Middelbeers, in regio de Kempen. Middelbeers maakt onderdeel uit van het pelgrimspad. Dit lange afstand wandelpad van meer dan 450 kilometer loopt van Amsterdam naar Mesch in Vlaanderen.


De Kempen strekt zich uit van Zuidoost-Brabant tot in Vlaanderen. Een regio die rijk is aan historie en geheimen zoals de roversbende De Bokkenrijders en Kabouterkoning Kyrië. In de Kempen zijn prachtige bos- en natuurgebieden waar je kunt wandelen of fietsen. De Beerze heeft oplaadpunten voor elektrische fietsen.


Zeker de moeite waard is een bezoek aan het nabijgelegen historische plaatsje Oirschot. Hier vind je meer dan driehonderd rijks- en gemeentemonumenten. Ook Eindhoven en Tilburg zijn vlakbij.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Brabantse gemoedelijkheid in een voormalig raadhuis

Overnachten in een voormalig raadhuis? In boutique hotel De Beerze zwaaide de eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland de scepter! De sfeer en historie zijn gebleven, maar met een eigentijds karakter. Hotel De Beerze heeft veel oog voor duurzaamheid en is zo energieneutraal mogelijk.


Je bent van harte welkom om het zelf eens te komen ervaren! Hotel De Beerze heeft zes tweepersoonskamers, twee suites en zes studio’s. Naast overnachtingen kun je ook complete arrangementen reserveren.


De suites en studio’s zijn geschikt voor vier personen of meer, door een comfortabele tweepersoons slaapbank. De suites hebben een ligbad en keukenblok. In de studio’s kan een vijfde bed worden geplaatst en is een complete keuken aanwezig. Ook kan er een babybedje worden bijgezet. Eén van de studio’s is toegankelijk met een rolstoel.


Ook voor eten, drinken, feesten en vergaderen ben je bij De Beerze op de juiste plek! Met Brabantse gezelligheid en dorpse gemoedelijkheid voel je je snel thuis!

Middelbeers, Kempen, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen, 14 kamers

vanaf € 77 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

boutique hotel, appartement

Hotel De Beerze

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Valerius Boutique Hotel

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page