top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Hotel Jerom is een eco luxe hotel waar gekozen is voor duurzame en een kwalitatieve afwerking. Het is heerlijk genieten van de eco luxe zeep van Likami en crunched Belgisch bedlinnen op de bedden. Ook zijn er ecologische lunchpakketten met een bamboe brooddoos die je mag houden en nog vaak kunt gebruiken.


Het goed geïsoleerde hotel wordt verwarmd met een warmtepomp en er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. De zonnepanelen zorgen voor de eigen energie.


Het hotel ligt op wandelafstand van het station van Heide en heeft een goede OV verbinding met Antwerpen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Hotel Jerom

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Hotel Jerom

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit Hotel Jerom hoef je de straat maar over te steken om Grenspark Kalmthoutse Heide te ontdekken. Of je nu een flinke wandeltocht door de wilde natuur of een gemoedelijk ommetje met het hele gezin wilt maken. Ook is er een leuke natuurwandeling waar je kinderen de baas zijn.


Er is een fietsenstalling bij het hotel voor je eigen of gehuurde fiets. Langs het hotel lopen verschillende fietsroutes langs heide, bos en mooie oude dorpjes met gezellige cafeetjes en restaurants.


In het Mastenbos in Kapellen kun je Duitse loopgraven uit 1917 met bunkers bezoeken. Op slechts 20 km van Antwerpen is ook een dagje stad perfect mogelijk.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Kom thuis en genieten in het groen

Aan het begin van de Kalmthoutse Heide staat het duurzame Hotel Jerom. Kato en Jorg wilden een hotel waar het om kwaliteit, gezelligheid en beleving zou draaien. Door de aparte vorm van het hotel zijn alle 21 kamers verschillend.


Ze hebben veel energie gestoken in de inrichting en afwerking en hopen hun gasten te verrassen met een modern maar sfeervol interieur. Van jong tot oud, iedereen is welkom in Hotel Jerom! Er zijn handige eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en ruime familiekamers. Ook is er een rolstoeltoegankelijke kamer.


Voor het ontbijt zijn er verse en iedere dag net weer andere huisgemaakte lekkernijen met veel lokale producten. Geen kleine verpakkingen maar een (h)eerlijk ontbijt. Voor een heerlijk duurzame picknick op de hei is er de heiperitief mand. In de Brave Bar is het écht thuiskomen. Je hoeft niet te wachten op bediening en kunt zelf nemen waar je zin in hebt. Ook is Hotel Jerom ideaal om een workshop of vergadering met vrije tijd te combineren.

Kalmthout, Kalmthoutse Heide, Antwerpen, Kempen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 21 kamers

vanaf €96 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

Hotel Jerom

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Cityhotel WOOD

Middelburg, Zeeland

1

1

1

B&B Molmento

Mol, België

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page