Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Dit ruim honderd jaar oude huis heeft een nieuw energieneutraal leven gekregen. Veel oude bouwmaterialen zijn hergebruikt of verkocht voor hergebruik op een andere plek. Ook voor de vintage inrichting zijn veel spullen hergebruikt.


Huize Klijn Velderman is zeer goed geïsoleerd, beter dan bij veel nieuwbouw. Door het gebruik van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is de woning met zeer weinig energie volledig warm te houden. De warmtepomp zorgt ook voor het warme water om mee te douchen.


In met name het voorjaar zijn er veel vruchten zoals pruimen, aardbeien en kersen uit de tuin. Een echte verwennerij voor de gasten. Na de zomer zijn de appels, peren en noten aan de beurt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Huize Klijn Velderman

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Huize Klijn Velderman

Een sfeervol honderd jaar oud dijkhuisje langs de Rijn

Nadat Sjoerd en Martine hun eigen oude woning langs de rivier de Rijn hadden verduurzaamd, kregen ze de smaak te pakken. De naastgelegen dijkwoning uit 1918 hebben ze in klassieke stijl gerenoveerd. Het is nu een sfeervol, energieneutraal appartement in het prachtige rivierengebied direct aan de Duitse grens.


Op de begane grond is de keuken en zitkamer met toegang tot de veranda. Hier kun je 's ochtends heerlijk in het zonnetje zitten. In de goed uitgeruste keuken staan verse koffiebonen klaar voor een heerlijk kopje koffie.


Vanuit de kamer heb je een fantastisch uitzicht op de weilanden met in de verte de Eltenberg in Duitsland en de Rijn zichtbaar. De kamer heeft comfortabele fauteuils en is voorzien van een douche en toilet.


Op de 1e etage is er een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed. Een tweede slaapkamer met eigen douche en toilet kan apart worden bijgeboekt.

Spijk, Gelders Eiland, Rijn, Gelderland, Nederland

max ... personen

vanaf €140 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, appartement

LOCATIE

VIDEO

Spijk telt ongeveer 730 inwoners en is het eerste dorpje in Nederland waar de Rijn langs stroomt. De Rijn is hier de grens met Duitsland, het Duitse dorpje Eltenberg is zichtbaar vanaf Huize Klijn Velderman.


De omgeving, het mooie Gelders Eiland, kenmerkt zich door weidse uitzichten waar eindeloos gewandeld kan worden. Ook zijn er vele fiets- en mountainbikeroutes. Het watersport en recreatiegebied De Bijland ligt in de buurt.


Op loop- en fietsafstand zijn diverse eetgelegenheden en terrasjes te bereiken. Een aanrader is de wandeling langs de rivier naar het object ‘Und so weiter’, dat de plaats markeert waar de Rijn Nederland binnenkomt.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?