Spijk telt ongeveer 730 inwoners en is het eerste dorpje in Nederland waar de Rijn langs stroomt. De Rijn is hier de grens met Duitsland, het Duitse dorpje Eltenberg is zichtbaar vanaf Huize Klijn Velderman.


De omgeving, het mooie Gelders Eiland, kenmerkt zich door weidse uitzichten waar eindeloos gewandeld kan worden. Ook zijn er vele fiets- en mountainbikeroutes. Het watersport en recreatiegebied De Bijland ligt in de buurt.


Op loop- en fietsafstand zijn diverse eetgelegenheden en terrasjes te bereiken. Een aanrader is de wandeling langs de rivier naar het object ‘Und so weiter’, dat de plaats te markeert waar de Rijn Nederland binnenkomt.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

warmte terugwin

groen bouwen

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Dit ruim honderd jaar oude huis heeft een nieuw energieneutraal leven gekregen. Veel oude bouwmaterialen zijn hergebruikt of verkocht voor hergebruik op een andere plek. Ook voor de vintage inrichting zijn veel spullen hergebruikt.


Huize Klijn Velderman is zeer goed geïsoleerd, beter dan bij veel nieuwbouw. Door het gebruik van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is de woning met zeer weinig energie volledig warm te houden. De warmtepomp zorgt ook voor het warme water om mee te douchen.


In met name het voorjaar zijn er veel vruchten zoals pruimen, aardbeien en kersen uit de tuin. Een echte verwennerij voor de gasten. Na de zomer zijn de appels, peren en noten aan de beurt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Huize Klijn Velderman

Een sfeervol honderd jaar oud dijkhuisje langs de Rijn

Nadat Sjoerd en Martine hun eigen oude woning langs de rivier de Rijn hadden verduurzaamd, kregen ze de smaak te pakken. De naastgelegen dijkwoning uit 1918 hebben ze in klassieke stijl gerenoveerd. Het is nu een sfeervol, energieneutraal appartement in het prachtige rivierengebied direct aan de Duitse grens.


Op de begane grond is de keuken en zitkamer met toegang tot de veranda. Hier kun je 's ochtends heerlijk in het zonnetje zitten. In de goed uitgeruste keuken staan verse koffiebonen klaar voor een heerlijk kopje koffie.


Vanuit de kamer heb je een fantastisch uitzicht op de weilanden met in de verte de Eltenberg in Duitsland en de Rijn zichtbaar. De kamer heeft comfortabele fauteuils en is voorzien van een douche en toilet.


Op de 1e etage is er een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed. Een tweede slaapkamer met eigen douche en toilet kan apart worden bijgeboekt.

Spijk, Gelders Eiland, Rijn, Gelderland, Nederland

max 4 personen, 2 appartementen

vanaf €140 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, appartement

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?