top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Dit ruim honderd jaar oude huis heeft een nieuw energieneutraal leven gekregen. Veel oude bouwmaterialen zijn hergebruikt of verkocht voor hergebruik op een andere plek. Ook voor de vintage inrichting zijn veel spullen hergebruikt.


Huize Klijn Velderman is zeer goed geïsoleerd, beter dan bij veel nieuwbouw. Door het gebruik van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is de woning met zeer weinig energie volledig warm te houden. De warmtepomp zorgt ook voor het warme water om mee te douchen.


In met name het voorjaar zijn er veel vruchten zoals pruimen, aardbeien en kersen uit de tuin. Een echte verwennerij voor de gasten. Na de zomer zijn de appels, peren en noten aan de beurt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Huize Klijn Velderman

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Huize Klijn Velderman

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Spijk telt ongeveer 730 inwoners en is het eerste dorpje in Nederland waar de Rijn langs stroomt. De Rijn is hier de grens met Duitsland, het Duitse dorpje Eltenberg is zichtbaar vanaf Huize Klijn Velderman.


De omgeving, het mooie Gelders Eiland, kenmerkt zich door weidse uitzichten waar eindeloos gewandeld kan worden. Ook zijn er vele fiets- en mountainbikeroutes. Het watersport en recreatiegebied De Bijland ligt in de buurt.


Op loop- en fietsafstand zijn diverse eetgelegenheden en terrasjes te bereiken. Een aanrader is de wandeling langs de rivier naar het object ‘Und so weiter’, dat de plaats markeert waar de Rijn Nederland binnenkomt.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een sfeervol honderd jaar oud dijkhuisje langs de Rijn

Nadat Sjoerd en Martine hun eigen oude woning langs de rivier de Rijn hadden verduurzaamd, kregen ze de smaak te pakken. De naastgelegen dijkwoning uit 1918 hebben ze in klassieke stijl gerenoveerd. Het is nu een sfeervol, energieneutraal appartement in het prachtige rivierengebied direct aan de Duitse grens.


Op de begane grond is de keuken en zitkamer met toegang tot de veranda. Hier kun je 's ochtends heerlijk in het zonnetje zitten. In de goed uitgeruste keuken staan verse koffiebonen klaar voor een heerlijk kopje koffie.


Vanuit de kamer heb je een fantastisch uitzicht op de weilanden met in de verte de Eltenberg in Duitsland en de Rijn zichtbaar. De kamer heeft comfortabele fauteuils en is voorzien van een douche en toilet.


Op de 1e etage is er een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed. Een tweede slaapkamer met eigen douche en toilet kan apart worden bijgeboekt.

Spijk, Gelders Eiland, Rijn, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 appartementen

vanaf €140 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, appartement

Huize Klijn Velderman

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Nieuwe Warande

Tilburg, Noord-Brabant

1

1

1

MOoij Bed en Breakfast

Ooij, Nijmegen

1

1

1

SELECTIES

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page