top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Frédéric en Prisca hebben deze zeer oude watermolen gerenoveerd en verduurzaamd. Het oude waterrad wekt nu elektriciteit op, dat werkt zo goed dat er elektriciteit overblijft! De vakantiewoning is goed geïsoleerd en wordt verwarmd met een warmtepomp, die ook zorgt voor warm water.

Frédéric en Prisca kiezen voor hergebruikte meubels die ze zelf opknappen. Ook voor de verbouwing zijn waar mogelijk materialen hergebruikt.


Voor de schoonmaak worden zoveel mogelijk ecologische schoonmaakproducten gebruikt en het afval wordt gescheiden. Vanuit Dinant is de gîte goed bereikbaar met de bus, ruim 5 minuten lopen naar de woning.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Le Moulin de Flavion

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Le Moulin de Flavion

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De woning ligt op een kwartiertje lopen van het kleine dorpje Flavion, waar enkele winkels zijn. Je kunt eindeloos wandelen en fietsen in deze mooie omgeving. Met twintig minuten rijden ben je in het historische stadje Dinant, dat aan de rivier de Maas ligt. Hier vind je de imposante citadel boven op de rotsen, honderd meter boven het stadje. Maar ook de Onze-Lieve-Vrouweabdij van Leffe is hier. Op tien kilometer afstand zijn de abdijen van Maredsous en Maredret. De Benedictijnen die hier wonen en leven ontvangen je graag. Ook kun je genieten van de abdijbieren en kazen van Maredsous.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Overnachten in een 750 jaar oude watermolen

Duurzaam overnachten in een zeer oude watermolen uit 1265, dat kan in Le Moulin De Flavion. Deze gîte is een echt familiehuis voor tien personen. Je bent hier in het mooie landschap van de Condroz, een landelijk en glooiend gebied. Een charmante omgeving waar de rust en stilte domineren.


De gîte ligt aan een klein plattelandsweggetje in een grote tuin met eigen vijver. Langs de tuin loopt het beekje Flavion, die het waterrad aandrijft. Bij de woning is een mooi groot terras met zowel zon als schaduw. Binnen is een ruime woonkamer en een aparte keuken. Op de begane grond en op de verdieping zijn vijf ruime slaapkamers met eigen badkamer. Frédéric en Prisca hechten veel waarde aan de natuur en ecologie. Maar ook aan het welzijn van mensen is gedacht met een infraroodcabine waar je heerlijk in kunt ontspannen.

Flavion, Condroz, Namen, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 10 personen

vanaf €490 voor een midweek

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis, landhuis

Le Moulin de Flavion

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Le Grand Aleff

Malmedy, Luik

1

1

1

B&B A Quiet Place

Rossignol, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page