Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Deze net gebouwde woning is energieneutraal met een warmtepomp en zonnepanelen. De luchtventilatie maakt gebruik van warmteterugwinning.


Vanaf station Schagen is Op t Oog redelijk goed bereikbaar met de bus. In 2021 wordt er ook een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst, zodat je je auto direct kunt opladen.


Door slaapkamers en badkamers op de begane grond is het huis goed geschikt voor mindervaliden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Op t Oog

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Op t Oog

Vriendelijk en energieneutraal familiehuis aan zee in Callantsoog

Op t Oog is een splinternieuw vriendelijk familiehuis voor tien personen. Vanaf de woning is het slechts 5 minuten fietsen naar het strand en het gezellige centrum van Callantsoog. Op t Oog en de naastgelegen identieke woning liggen op een klein vakantiepark.


De rustig ingerichte woning heeft een ruime woonkamer met een comfortabele zithoek. De mooie handgemaakte houten open keuken past goed bij de ovale eettafel. Via de openslaande deuren sta je zo in de ruime tuin met twee terrassen.


Dit familiehuis heeft vijf slaapkamers en drie badkamers!  Op de begane grond zijn er twee ruime slaapkamers, elk met een badkamer ensuite met douche en wc. De grootste slaapkamer heeft een eigen zithoek en tweepersoons eettafel.  Op de eerste verdieping zijn de andere drie slaapkamers en de derde badkamer met dubbele wastafel, wc en douc

Callantsoog, Schagen, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

max ... personen

vanaf €683 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Als je ‘s ochtends buiten komt, dan komt de zilte zeelucht je tegemoet. Geniet van het ruisen van de zee en het ochtendzonnetje dat net begint te schijnen. Het duingebied is prachtig, er is hier veel te zien en te ontdekken.


Landinwaarts zijn er kleurrijke bloembollenvelden in het voorjaar te zien.  Je kunt eindeloos wandelen en fietsen door de verschillende natuurgebieden.  Natuurgebied het Zwanenwater ligt in de Noord-Hollandse duinen bij de kustplaats Callantsoog. Een heel divers duingebied van 600 hectare en twee duinmeren als blikvangers. Voor het spotten van vogels moet je echt in het Zwanenwater zijn.


Strijk ook eens neer op één van de terrasjes in de vele gezellige dorpjes in de omgeving en kom samen genieten in de kop van Noord-Holland.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?