top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Deze net gebouwde woning is energieneutraal met een warmtepomp en zonnepanelen. De luchtventilatie maakt gebruik van warmteterugwinning.


Vanaf station Schagen is Op t Oog redelijk goed bereikbaar met de bus. In 2021 wordt er ook een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst, zodat je je auto direct kunt opladen.


Door slaapkamers en badkamers op de begane grond is het huis goed geschikt voor mindervaliden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Op t Oog

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Op t Oog

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Als je ‘s ochtends buiten komt, dan komt de zilte zeelucht je tegemoet. Geniet van het ruisen van de zee en het ochtendzonnetje dat net begint te schijnen. Het duingebied is prachtig, er is hier veel te zien en te ontdekken.


Landinwaarts zijn er kleurrijke bloembollenvelden in het voorjaar te zien.  Je kunt eindeloos wandelen en fietsen door de verschillende natuurgebieden.  Natuurgebied het Zwanenwater ligt in de Noord-Hollandse duinen bij de kustplaats Callantsoog. Een heel divers duingebied van 600 hectare en twee duinmeren als blikvangers. Voor het spotten van vogels moet je echt in het Zwanenwater zijn. Strijk ook eens neer op één van de terrasjes in de vele gezellige dorpjes in de omgeving en kom samen genieten in de kop van Noord-Holland.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vriendelijk en energieneutraal familiehuis aan zee in Callantsoog

Op t Oog is een splinternieuw vriendelijk familiehuis voor tien personen. Vanaf de woning is het slechts 5 minuten fietsen naar het strand en het gezellige centrum van Callantsoog. Op t Oog en de naastgelegen identieke woning liggen op een klein vakantiepark.


De rustig ingerichte woning heeft een ruime woonkamer met een comfortabele zithoek. De mooie handgemaakte houten open keuken past goed bij de ovale eettafel. Via de openslaande deuren sta je zo in de ruime tuin met twee terrassen.


Dit familiehuis heeft vijf slaapkamers en drie badkamers!  Op de begane grond zijn er twee ruime slaapkamers, elk met een badkamer ensuite met douche en wc. De grootste slaapkamer heeft een eigen zithoek en tweepersoons eettafel.  Op de eerste verdieping zijn de andere drie slaapkamers en de derde badkamer met dubbele wastafel, wc en douc

Callantsoog, Schagen, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 10 personen, 2 woningen

vanaf €683 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis

Op t Oog

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

Vijverhof

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page