top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Deze woning is in 2018 gebouwd en heeft dus nooit een gasaansluiting gehad. De woning wordt verwarmd met een lucht warmtepomp. Op het dak liggen twintig zonnepanelen. De luchtventilatie maakt gebruik van warmteterugwinning.


Het vakantiepark is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vanaf station Schagen gaat er regelmatig een bus naar Groote Keeten.


Door de slaapkamer en badkamers op de begane grond is het huis goed geschikt voor mindervaliden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

't Spelt

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

't Spelt

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In het kleine kustplaatsje Groote Keeten kun je heerlijk ontstressen aan het strand of fietsen in de omgeving. Voor de inpoldering lag hier het eilandje 't Oghe.


Voor wat meer hectiek liggen Den Helder, Schagen en Bergen in de buurt. Ook Texel is met een kort boottochtje goed bereikbaar. Echt een aanrader! Voor de boodschappen ga je naar Callantsoog.


Het landschap rondom Groote Keeten bestaat uit strand, zee, duinen, polders en bloembollenvelden. Kortom, een prachtige streek voor een strand-, fiets- en wandelvakantie.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Speelse en energieneutrale vakantiewoning aan de kust

‘t Spelt is een speelse en energieneutrale vakantiewoning in het rustige kustplaatsje Groote Keeten. Dit relaxte kustplaatsje heeft een rustig strand.


De moderne woning heeft een ruime en zonnige woonkamer met open keuken. De luxe keuken is van alle gemakken voorzien. De woonkamer heeft een comfortabele zithoek en een ruime eettafel. Na een strandwandeling is het heerlijk opwarmen bij de sfeervolle houtkachel in de woonkamer.


Op de begane grond is een slaapkamer met een badkamer en-suite. Tevens is er nog een tweede ruime badkamer aanwezig. Boven zijn er nog twee slaapkamers en is er een apart toilet.


De grote glazen gevel geeft veel lichtinval vanuit de op het zuidwesten gelegen tuin. In de tuin om het huis is het heerlijk loungen onder de overkapping, ook is er een leuke buitenhaard.

Groote Keeten, Callantsoog, Schagen, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €345 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

't Spelt

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Rovershut

Den Burg, Texel

1

1

1

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

SELECTIES

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page