top of page
stuur een bericht voor informatie
Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het boshuisje is van duurzaam hout gemaakt en is volledig off-grid. Het hout voor de houtkachel komt uit het eigen bos, zodat er geen transport nodig is. Het regenwater wordt opgevangen en gezuiverd naar drinkwater. Ook wordt regenwater gebruikt voor de douches en toiletten. De zonnepanelen worden zoveel mogelijk gebruikt om voor de benodigde energie het water op te warmen. Het afvalwater wordt ook weer gezuiverd en vervolgens in de bodem geïnfiltreerd. Om het water goed te kunnen zuiveren worden alleen biologische afbreekbare schoonmaakproducten gebruikt.


Alle meubels zijn circulair; ofwel hergebruikte meubels of van hout uit hun eigen bos gemaakt. Lisette en Bas proberen zoveel mogelijk de natuur in harmonie met elkaar te laten samenwerken. Zo is er een ecologische moestuin en boomgaard en dragen ze bij aan biodiversiteit. De bladeren uit het bos worden gebruikt als ondergrond voor de moestuin. Ook is er een composthoop. Voor bestuiving en honing is er een eigen bijenvolk.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Terra Wolde

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Terra Wolde

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Je hoeft niet ver om actief te zijn of juist niets te doen. Rol je yogamat uit op het yoga deck, ontspan je in één van de hangmatten of neem een frisse ochtendduik in het water. Voor de kinderen is er een trampoline, zandbak en natuurlijk het grote bos. In het bos kun je mooie wandelingen maken en wild spotten. Met een kwartiertje fietsen ben je bij het het haventje van Wolderwijd, een randmeer waar je volop aan watersport kunt doen. Iets verder weg zijn leuke plaatsen als Bunschoten, Spakenburg, Elburg en Harderwijk.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Offgrid in harmonie met de natuur

Terra Wolde ligt midden in een groot bos aan het water, een echte buitenplek waar je leeft met het ritme van de natuur. Lisette droomde van een plek voor puur eten en duurzaam overnachten in de natuur. Het leuke offgrid boshuisje staat aan de rand van het bos en heeft een zonnige veranda. Het comfortabele huisje heeft een sfeervolle houtkachel. Op deze kachel kun je ook zelf koffie of thee zetten. Als je bij lekker weer de harmonica tuindeuren open doet,  ben je ook binnen helemaal één met de natuur.


Het kleine huisje is stijlvol ingericht en verrassend compleet met zithoek, een barretje, vier slaapplaatsen, ruime inloopdouche en toilet. In de zomerperiode zijn er ook yurts en bell tenten te huur op Terra Wolde. Ook het restaurant Pomponius is offgrid. Van mei tot en met september is het restaurant bij de prijs inbegrepen. Lisette kookt op houtvuur en met veel ingrediënten uit eigen bostuin. In de bostuin scharrelen kippen, grazen schapen, zoemen bijen, lopen eenden en bosvarkens.

Zeewolde, Flevoland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €620 voor drie nachten 2p

verhuur per nacht, minimaal 2-3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

cosy cabin, yurts, camping

Terra Wolde

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Cosy Hideaway

Viroinval, Wallonië

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

SELECTIES

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page