top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Daphne vindt duurzaamheid van belang en dit moet waar mogelijk voorop staan. Zo zijn veel natuurlijke materialen gebruikt en zo weinig mogelijk kunststof. De grotendeels houten huisjes zijn bewust klein gehouden om zo de ecologische voetafdruk klein te houden.


Een lokale schrijnwerker, oftewel ambachtelijke timmerman, heeft de gehele houten constructie in de werkplaats gemaakt. De huisjes zijn goed geïsoleerd met 15 cm schapenwol. De tiny houses worden verwarmd en gekoeld met een lucht-lucht warmtepomp, oftewel airco unit. De badkamer en slaapkamer en het kraanwater worden elektrisch verwarmd. Door de zonnepanelen op de sedumdaken zijn de huisjes energieneutraal.


Voor het interieur is duurzame verf gebruikt voor de gekleurde wanden. Ook zijn er vintage stoelen gebruikt. De keuken in de Black house is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt. Ook zijn er plannen om regenwater te gebruiken voor de wc’s.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Woodhouse Limburg

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Woodhouse Limburg

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Je bent hier echt op de grens van België en Nederland, met een paar minuutjes lopen ben je in Nederland. Je kunt prachtig wandelen en fietsen in de Voerstreek en het aangrenzende Zuid-Limburg. Mooie natuur met veel bossen natuurlijk heuvels. Ook het typisch Belgisch dorpje Sippenaeken is een bezoekje waard, zoals een bourgondisch eetcafé met Belgisch speciaalbier. Je kunt vanaf Woodhouse leuke fiets- of wandeltochten maken naar Boscafé 't Hijgend Hert in het Vijlenerbos en ook het Drielandenpunt. Met de auto ben je ook zo in Maastricht of Aken. In de zomer kun je zwemmen in het buitenzwembad van de nabijgelegen camping.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Tiny genieten en relaxen in de heuvels

Woodhouse Limburg ligt in het glooiende natuurlandschap op de grens van België en Nederland. Op de helling van een heuvel liggen tussen de bomen vier tiny houses, elk met andere doorkijkjes en vergezichten.


Bovenaan de heuvel ligt Woodhouse The Black Tiny House. The Black is strak, donker en rustig. Maar je kunt ook kiezen voor The White, The Green en The Gold. The Gold heeft warme gouden en okergele accenten en ligt beneden. Vanuit The White kijk je prachtig uit op een vakwerkhuis. The Green ligt in het midden en is rustig van toon. Bovenop de heuvel is er een relaxed terras met vuurkorf en houtgestookte hottub.


Daphne heeft met haar familiebedrijf veel ervaring met gastvrijheid en de karakteristieke vakantiehuizen in Nederland en Belgisch Limburg. Ze wilde met elke Woodhouse het prachtige uitzicht vangen met de grote glazen puien. Ook koos ze bewust voor duurzaamheid.

Sippenaeken, Luik, Wallonië, Voerstreek, Limburg, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 4 tiny houses

vanaf €380 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, vakantiewoning, cosy cabin

Woodhouse Limburg

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paradijs van Nu

Sint Michielsgestel, Noord-Brabant

1

1

1

Herbergje aan de Lek

Langerak, Zuid-Holland

1

1

1

Cosy Hideaway

Viroinval, Wallonië

1

1

1

Het Eilandhuis

Schouwen-Duiveland, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page