top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Familie Verlangen wil je met hun duurzame paradijsje inspireren. De Lavvu cabin is helemaal van hout gebouwd. Zowel de cabin als de sauna worden verwarmd met een houtkachel. Hiervoor wordt alleen lokaal gekapt hout gebruikt en natuurlijke aanmaakblokjes. De keuken en badkamer in het bijgebouw worden verwarmd met een warmtepomp, net zoals de massageruimte. Deze gebouwen zijn goed geïsoleerd met natuurlijke materialen. De zonnepanelen zorgen voor 100% eigen elektriciteit.


Het water van de douche, keuken en hottub wordt opgevangen en gezuiverd en wordt gebruikt voor de ecologische tuinen. Het regenwater wordt opgevangen in regentonnen en de vijver. De vele fruitbomen, inheemse struiken en waardplanten zorgen voor een goede biodiversiteit van insecten en vogels.


Er staan eco-verzorgingsproducten voor je klaar. Ook de schoonmaak en was wordt ecologisch gedaan. De etensresten gaan naar de kippen en een klein varkentje. De rest van het afval wordt gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Paradijs van Nu

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Paradijs van Nu

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Paradijs van Nu ligt tussen Sint Michielsgestel en Den Dungen, net buiten Den Bosch. Vanaf het station is het twintig minuten fietsen. Ook is er een goede busverbinding. Den Bosch is een stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Geniet van de vele restaurants, eigenzinnige cafés en koffiebarretjes. Of verken de stad te voet en bezoek het Design Museum of één van de andere musea. Dit gebied wordt ook wel de Meierij van 's-Hertogenbosch genoemd. In Sint Michielsgestel is een bezoek aan de bierproeverij de moeite waard. In Den Dungen is er een pluktuin en theehuis. Ook het Nationaal park Loonse en Drunense Duinen en de natuurgebieden de Brand en Huis ter Heide liggen in de buurt. Erg leuk voor een fietstochtje of een mooie wandeling.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Onthaasten in een eco-friendly paradijsje

Paradijs van Nu is een echt familiebedrijf, de familie Verlangen heeft samen een eco-friendly paradijsje gemaakt. Ze ontvangen je hier graag om te onthaasten en genieten. Op een groot terrein staat een Scandinavische Lavvu cabin, wellness tuin en een massagepraktijk.


De Lavvu cabin is een heerlijk huisje voor maximaal drie personen. Geniet buiten van het kampvuur of binnen van de muziek van de platenspeler. De keuken en badkamer zitten vlakbij in een bijgebouw. Geen zin in koken? Familie Verlangen kan ook een lekker biologisch vegan of vega ontbijt of diner voor je maken.


In de privé wellnesstuin staat een overdekte hottub bij de natuurvijver, een barrelsauna en een heerlijke buitendouche. Je kunt hier onbeperkt gebruik van maken! De vlonder bij de natuurvijver is echt een chillplek. Bij ‘Divali Massage’ kun je je laten masseren door de ervaren masseuse Petra.

Sint Michielsgestel, Meierij van 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 3 personen

vanaf €225 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

cosy cabin, eco-cabin

Paradijs van Nu

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Herbergje aan de Lek

Langerak, Zuid-Holland

1

1

1

Slapen in een trechter

Harlingen, Fryslân

1

1

1

Woodhouse Limburg

Sippenaeken, Wallonië

1

1

1

Wijnboerderij Welgelegen

Kootwijkerbroek, Gelderland

1

1

1

Slow Cabins

België, Nederland

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page