top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Marcel en Linda wilden de trechter toekomstbestendig én energiezuinig maken. Om de oude roestige trechter te behouden en te hergebruiken als suite is deze gezandstraald en opnieuw gespoten in de oorspronkelijke rode kleur. Na veertien jaar staat de trechter weer op de oude rails in de haven.


In de trechter is een houten vloer gelegd en bovenop een houtskelet opbouw gemaakt. De zo ontstane hotelkamer is goed geïsoleerd voor minimaal warmteverlies. Door de grote ramen warmt de suite snel op als de zon naar binnen schijnt.


De trechter heeft vloerverwarming en wordt elektrisch verwarmd. Op het dak liggen 16 zonnepanelen voor de eigen elektriciteit. Als er geen zon is dan wordt er 100% groene stroom van elders gebruikt. Om verder energie te besparen is er een warmteterugwinning uit douchewater. Er is een laadpunt voor je elektrische auto. Ook is de haven van Harlingen zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ontbijt wordt verzorgd door een warme bakker uit Harlingen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Slapen in een trechter

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Slapen in een trechter

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Wat bijzonder is, is dat het leven van de haven en stad om je heen is, maar je toch heel veel privacy hebt op 12 meter hoogte. Met een paar minuten lopen ben je in het historische centrum van Harlingen met oude grachten en pakhuizen. In de haven en het centrum zijn veel leuke cafés en restaurantjes. Ook de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland zijn vlakbij. In Harlingen worden jaarlijks tal van evenementen georganiseerd zoals Tall Ships' Races Harlingen en de Visserijdagen. Altijd bijzonder is de eb en vloed van de Waddenzee, bij eb zie je uitgestrekte wadplaten en bij vloed staat alles onder water. Net buiten Harlingen is het natuurgebied Hoogewiersterveld, een drassig gebied met veel weidevogels.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Romantische ‘verwen suite’ in een haven

Pal aan de Waddenzee is de oude trechter een blikvanger in de haven van Harlingen. Aan het begin van deze eeuw verdween de trechter naar een opslagterrein. De trechter was al op weg naar de schrootverwerker toen Marcel en Linda deze op het laatste moment redde. Nu is de trechter een duurzame en luxe suite voor twee personen.


De trechter is echt een ‘verwen suite’ voor met z’n tweetjes. Via een stoere wenteltrap kom je in de hal in het onderste puntje van de trechter. Via een trap kom je in de lichte open loft met een boxspring bed, een relaxed zithoekje, dubbele wastafel, een heerlijke douche en een jacuzzi. Je hebt vanuit de suite een uniek uitzicht op de Waddenzee en de schepen in de haven. Bij helder weer kun je Vlieland en Terschelling zien liggen. De ondergaande avondzon over de zee is prachtig.


De ruim honderd jaar oude vultrechter is eerst in Rotterdam gebruikt en daarna naar de haven van Harlingen gehaald. De vultrechter werd gebruikt bij de overslag van bulkgoederen zoals zand, schelpen en graan van het scheepsruim naar vrachtwagens.

Harlingen, Waddengebied, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €299 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, boutique hotel

Slapen in een trechter

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paradijs van Nu

Sint Michielsgestel, Noord-Brabant

1

1

1

Watervilla Zwarte Zwaan

Oostknollendam, Noord-Holland

1

1

1

The Coon

Den Bosch, Noord-Brabant

1

1

1

Wikkelboats

Rotterdam, Den Bosch

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page