Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

The Coon wordt verwarmd met een pelletkachel. De warmte uit de ventilatielucht wordt teruggewonnen en gebruikt voor het tapwater. Heel bijzonder is dat al het water wordt opgepompt en aan boord wordt gezuiverd. Het schone water wordt opgeslagen en is prima te drinken. Ook het afvalwater wordt volledig gezuiverd. Er is een verbrandingstoilet, deze gebruikt geen water en is geurloos.


Binnenkort worden buigbare zonnepanelen op het ronde dak gemonteerd, de energie wordt dan opgeslagen in accu’s zodat je op donkere dagen licht hebt. Hiermee wordt The Coon vrijwel volledig zelfvoorzienend en off grid. Om op een leuke manier dit te kunnen ervaren, kun je dan ook op een app zien hoeveel stroom en water je verbruikt.


Voor een aangenaam binnenklimaat is de boot voorzien van een isolerende sandwich laag. Ook de scheepsramen zijn goed geïsoleerd. The Coon is zo circulair mogelijk gebouwd. Voor het interieur is gebruik gemaakt van hergebruikt eikenhout en industriële deurkrukken. De drijvers en kozijnen zijn gemaakt van gerecycled plastic.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

We willen mensen echt weer in contact te brengen met het leven op het water en laten zien dat dat ook duurzaam kan. De koffie die je nu drinkt is gemaakt van het water in de rivier, het wordt aan boord gefilterd. Er gaat ook geen vuil water terug, ook dat wordt aan boord helemaal gereinigd.

INSPIRATIE BLOG

The Coon

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

The Coon

Iconische floating house met een prachtig decor

Een iconische Amerikaanse Airstream caravan op het water? The Coon is een markant ‘tiny floating house’ van aluminium dat op klassieke wijze met klinknagels is geklonken.


The Coon ligt op een industriële hotspot van Den Bosch: De Tramkade. Dit levendige en opkomende stadsdeel ligt op slechts enkele minuten lopen van het oude bourgondisch stadscentrum. De Tramkade met haar kleurrijke silo’s is een prachtig decor voor een urban verblijf.


Binnen is The Coon slim ingedeeld met een gezellige zitkamer, vier vaste slaapplaatsen, keuken, toilet en badkamer met douche. Er is een comfortabel tweepersoonsbed en er zijn twee scheepshutten met een éénpersoonsbed. Buiten heb je een leuk terras heerlijk op het water. Het ontbijt wordt voor je klaargemaakt door een kok met verse streekproducten uit de regio.

Den Bosch, ’s-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland

max ... personen

vanaf €180 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, tiny house, cosy cabin

LOCATIE

VIDEO

Op de Tramkade vind je industriële rijksmonumenten. Er is hier altijd wel iets te doen; theater, dans en live muziek. De Mengfabriek en het Werkwarenhuis zijn nu creatieve broedplaatsen voor startups, onderwijs en kunst en cultuur. In de Kaaihallen vinden geregeld evenementen plaats. Ook is er veel muziek bij Brouwers Proeflokaal op het terrein of in de wijk bij de Verkadefabriek en het Willem Twee Poppodium.


Den Bosch is een stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Geniet van de vele restaurants, eigenzinnige café's en koffiebarretjes. Of verken de stad te voet en bezoek het Design Museum of één van de andere musea.


Ook kun je een bootje huren bij The Coon en de stad op het water verkennen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?