top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

The Coon wordt verwarmd met een pelletkachel. De warmte uit de ventilatielucht wordt teruggewonnen en gebruikt voor het tapwater. Heel bijzonder is dat al het water wordt opgepompt en aan boord wordt gezuiverd. Het schone water wordt opgeslagen en is prima te drinken. Ook het afvalwater wordt volledig gezuiverd. Er is een verbrandingstoilet, deze gebruikt geen water en is geurloos.


Binnenkort worden buigbare zonnepanelen op het ronde dak gemonteerd, de energie wordt dan opgeslagen in accu’s zodat je op donkere dagen licht hebt. Hiermee wordt The Coon vrijwel volledig zelfvoorzienend en off grid. Om op een leuke manier dit te kunnen ervaren, kun je dan ook op een app zien hoeveel stroom en water je verbruikt.


Voor een aangenaam binnenklimaat is de boot voorzien van een isolerende sandwich laag. Ook de scheepsramen zijn goed geïsoleerd. The Coon is zo circulair mogelijk gebouwd. Voor het interieur is gebruik gemaakt van hergebruikt eikenhout en industriële deurkrukken. De drijvers en kozijnen zijn gemaakt van gerecycled plastic.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

"We willen mensen echt weer in contact te brengen met het leven op het water en laten zien dat dat ook duurzaam kan. De koffie die je nu drinkt is gemaakt van het water in de rivier". Lees het hele verhaal van Vincent (leestijd 5 minuten).

INSPIRATIE BLOG

The Coon

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

The Coon

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Op de Tramkade vind je industriële rijksmonumenten. Er is hier altijd wel iets te doen; theater, dans en live muziek. De Mengfabriek en het Werkwarenhuis zijn nu creatieve broedplaatsen voor startups, onderwijs en kunst en cultuur. In de Kaaihallen vinden geregeld evenementen plaats. Ook is er veel muziek bij Brouwers Proeflokaal op het terrein of in de wijk bij de Verkadefabriek en het Willem Twee Poppodium.


Den Bosch is een stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Geniet van de vele restaurants, eigenzinnige café's en koffiebarretjes. Of verken de stad te voet en bezoek het Design Museum of één van de andere musea.


Ook kun je een bootje huren bij The Coon en de stad op het water verkennen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Iconische floating house met een prachtig decor

Een iconische Amerikaanse Airstream caravan op het water? The Coon is een markant ‘tiny floating house’ van aluminium dat op klassieke wijze met klinknagels is geklonken.


The Coon ligt op een industriële hotspot van Den Bosch: De Tramkade. Dit levendige en opkomende stadsdeel ligt op slechts enkele minuten lopen van het oude bourgondisch stadscentrum. De Tramkade met haar kleurrijke silo’s is een prachtig decor voor een urban verblijf.


Binnen is The Coon slim ingedeeld met een gezellige zitkamer, vier vaste slaapplaatsen, keuken, toilet en badkamer met douche. Er is een comfortabel tweepersoonsbed en er zijn twee scheepshutten met een éénpersoonsbed. Buiten heb je een leuk terras heerlijk op het water. Het ontbijt wordt voor je klaargemaakt door een kok met verse streekproducten uit de regio.

Den Bosch, ’s-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf €180 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, tiny house, cosy cabin

The Coon

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Dobberhuisje

Ter Aar, Zuid-Holland

1

1

1

Wikkelboats

Rotterdam, Den Bosch

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page