top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Op het dak van het Dobberhuisje liggen acht zonnepanelen. De stroom wordt opgeslagen in accu's zodat je ook ‘s avonds zelfvoorzienend bent en de LED verlichting het blijft doen. De zonneboiler zorgt voor warm water en de verwarming van het Dobberhuisje. Op echt koude dagen zorgt de gezellige pelletkachel voor extra warmte.


Het Dobberhuisje is deels circulaire bouw en grotendeels gemaakt van hout. Voor de schoonmaak worden eco producten van ECOver gebruikt. Er is een waterbesparende douchekop om het gebruik van warm water laag te houden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Dobberhuisje

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Dobberhuisje

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Nieuwkoopse Plassen is een natuurgebied van Natuurmonumenten. Het laagveen is een typisch Hollands Landschap. De plassen zijn een belangrijk leefgebied voor de purperreiger.


Je kunt hier suppen, kanoën, zeilen en rondvaren met een elektrische fluisterboot. Ook kun je zeil- en suplessen boeken in de jachthaven. Direct vanaf het Dobberhuisje kun je prachtige tochten maken over de plassen. De plassen zijn ook een prachtig gebied om te fietsen en wandelen.


Zin in een dagje stad? Je bent zo in Utrecht, Gouda of Amsterdam.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Uniek drijvend rond huisje met panoramisch uitzicht

Midden in het Groene Hart op de Nieuwkoopse plassen ligt een bijzonder drijvend huisje. Afgemeerd aan de laatste steiger van een kleine jachthaven in de Zuideinderplas. Vanuit het Dobberhuisje heb je een mooie panoramisch uitzicht over het water en de jachthaven. Het ronde huisje is bovendien zelfvoorzienend.


Het Dobberhuisje is ‘tiny’ maar toch heel erg compleet. Een woonkamer met een comfortabele bank en een pelletkachel. Vanuit de verrassend complete keuken stap je zo naar buiten op de steiger. Eén slaapkamer heeft een luxe tweepersoons boxspring en in de andere slaapkamer staat een stapelbed en een éénpersoons boxspring. Wil je graag een verzorgd ontbijt of een lekkere lunch? Ook dat kan, in het restaurant aan het begin van de jachthaven.


Op de vlonder is het heerlijk genieten aan de picknicktafel met mooie vergezichten van water, rietkragen, bootjes en de ondergaande zon. Je kunt het Dobberhuisje bereiken via de weg, maar echt een speciale belevenis is om aan te komen met een boot.

Ter Aar, Nieuwkoop, Groene Hart, Zuid-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf €119 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, tiny house

Dobberhuisje

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

The Coon

Den Bosch, Noord-Brabant

1

1

1

Silo161

Ruinerwold, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page