In de Wijnhaven liggen twee Wikkelboats vlakbij station Blaak. Zij liggen spectaculair tussen de Rotterdamse hoogbouw en schuin tegenover het Witte Huis. Meer dan 100 bars en restaurants in een straal van een halve kilometer en diverse musea liggen om de hoek.


In de Rijnhaven liggen er vier naast het unieke gemeentelijke steigerpark en Floating Office Rotterdam. Je kunt heerlijk flaneren langs het water en een bioscoopje of theatertje pakken. Of een wandelingetje maken naar het hippe Katendrecht of over de Erasmusbrug naar het overige deel van het stadscentrum lopen.


Echt gaaf is om met de watertaxi door het havengebied te varen naar je eigen Wikkelboat.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De Wikkelboats zijn vrijwel geheel gemaakt van gerecycled golfkarton. Voor verwarmen en warm water wordt een warmtepomp gebruikt. Het water wordt gebruikt om de lucht van de warmtepomp te koelen.


De Wikkelboats in de Rijnhaven hebben zonnepanelen op het dak die eigen stroom leveren. In de Wijnhaven was dit niet mogelijk vanwege de ligging. Deze Wikkelboats maken gebruik van Nederlandse windenergie.


Er worden zoveel mogelijk ecovriendelijke schoonmaakmaterialen gebruik. Ook het afval wordt gescheiden. In Rotterdam wordt plastic afval gescheiden bij de afvalverwerkingscentrale.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Wikkelboats

Elegante ‘tiny house’ bootjes van golfkarton in hartje stad

De Wikkelboats liggen op verrassend rustige plekjes in het stadscentrum van Rotterdam. Twee tiny houseboats liggen in de Wijnhaven en vanaf zomer 2021 ook vier in de Rijnhaven, naast bioscoop LantarenVenster.


De tiny houseboats zijn multifunctioneel en duurzaam ingericht. Op een Wikkelboat kun je heerlijk tot rust komen, overnachten maar ook kun je er prima vergaderen. Er is zelf een beamer met scherm aanwezig! 


Ervaar hoe een tiny houseboat ondanks of misschien wel dankzij de beperkte ruimte je inspireert om anders te gaan denken over wonen en hoeveelheid aan benodigde spullen. 


De Wikkelboats zijn gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot heel licht is en goed geïsoleerd voor warmte en geluid. Om het karton zit een soort van regenjas en een houten deklaag. Je kunt er echter niet zelf mee varen; ze liggen verankerd.

Rotterdam, Zuid-Holland

max 7 personen, 6 boten

vanaf €149 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?