top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is in de schuur van een honderd jaar oude boerderij. De schuur is goed geïsoleerd. Beneden is er vloerverwarming met een aardwarmtepomp met een bron van wel 200 meter diep. Dit zorgt voor een behaaglijke warmte in de winter en in de zomer koelt deze vloer de woning.


Boven zorgen airco’s of te wel lucht-luchtwarmtepompen voor de verwarming en koeling. De elektriciteit voor de warmtepompen komt van de 48 zonnepanelen op de zuid westkant van de boerderij. Door een warmteterugwin wordt de warme lucht hergebruikt voor de opwarming van het tapwater.


Al het afval wordt gescheiden op pmd, gft, papier en glas. Gastvrouw Larissa probeert bewust het (rest)afval zo beperkt mogelijk te houden. Voor de schoonmaak worden ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt. In de tuin groeien verschillende biologische kruiden en staan een aantal fruitbomen waarvan je zelf mag plukken.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Op Stieltjeskanaal

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Op Stieltjeskanaal

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De boerderij ligt naast een oude spoorbrug, het spoor is opgeheven en de brug staat nu altijd open. Aan beide kanten van het kanaal loopt een smalle doorgaande weg. Op het kanaal wordt niet alleen veel gevaren, maar er wordt ook veel gevist.


Geniet van de mooi Drentse natuur in Bargerveen en het Dalerveensche Veen. Ook het Pieterpad gaat langs het Stieltjeskanaal. Je bent hier slechts een paar kilometer van de Duitse grens af, een leuke tip is het waterstadje Nordhorn. In het nabijgelegen vestingstadje Coevorden staan veel oude monumenten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Genieten in een Drentse boerderij aan het water

Dit ruime vakantiehuis in de schuur van een boerderij uit 1928 ligt direct aan een kanaal. Vroeger werd de schuur gebruikt voor de opslag van hooi en aardappels. Het Stieltjeskanaal is een populaire vaarroute en loopt door tot aan de stadsgracht van Coevorden.


Vanuit de gang kom je in de ruime, lichte en goed uitgeruste keuken. Het is goed toeven aan de ruime eettafel. Ook is er een knusse zithoek met smart tv. Boven zijn er twee slaapkamers. In de grote slaapkamer staat er een ruim tweepersoonsbed en een ledikantje. Vanuit deze kamer loop je ook naar de tweede slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Bij de vide staat een luxe slaapbank voor twee personen. De luxe badkamer heeft een inloopdouche, ligbad en tweede toilet.


Buiten is er een ruime afgerasterde tuin met terras en picknicktafel. Op de boerderij worden nu paarden gehouden en gecoached.

Stieltjeskanaal, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €260 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

Op Stieltjeskanaal

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Wildenberg

Zuidwolde, Drenthe

1

1

1

Landgoed De Kaampies

Mantinge, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page