top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Wikkelboats zijn vrijwel geheel gemaakt van gerecycled golfkarton. Voor verwarmen en warm water wordt een warmtepomp gebruikt. Het water wordt gebruikt om de lucht van de warmtepomp te koelen.


De Wikkelboats in de Rijnhaven en Den Bosch hebben zonnepanelen op het dak die eigen stroom leveren. In de Wijnhaven was dit niet mogelijk vanwege de ligging. Deze Wikkelboats maken gebruik van Nederlandse windenergie.


Er worden zoveel mogelijk ecovriendelijke schoonmaakmaterialen gebruik. Ook het afval wordt gescheiden. In Rotterdam wordt plastic afval gescheiden bij de afvalverwerkingscentrale.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Wikkelboats

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Wikkelboats

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In de Wijnhaven liggen twee Wikkelboats vlakbij station Blaak. Zij liggen spectaculair tussen de Rotterdamse hoogbouw en schuin tegenover het Witte Huis. Meer dan 100 bars en restaurants in een straal van een halve kilometer en diverse musea liggen om de hoek.


In de Rijnhaven liggen er vijf naast het unieke gemeentelijke steigerpark en Floating Office Rotterdam. Je kunt heerlijk flaneren langs het water en een bioscoopje of theatertje pakken. Echt gaaf is om met de watertaxi door het havengebied te varen naar je eigen Wikkelboat.


In Den Bosch liggen Wikkelboats aand de Tramkade. Dit levendige en opkomende stadsdeel ligt op slechts enkele minuten lopen van het oude bourgondisch stadscentrum. De Tramkade met haar kleurrijke silo’s is een prachtig decor voor een urban verblijf.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Elegante ‘tiny house’ bootjes van golfkarton in hartje stad

De Wikkelboats liggen op verrassend rustige plekjes in het stadscentrum van Rotterdam en Den Bosch. De tiny houseboats zijn multifunctioneel en duurzaam ingericht. Op een Wikkelboat kun je heerlijk tot rust komen, overnachten maar ook kun je er prima vergaderen. Er is zelf een beamer met scherm aanwezig! 


Ervaar hoe een tiny houseboat ondanks of misschien wel dankzij de beperkte ruimte je inspireert om anders te gaan denken over wonen en hoeveelheid aan benodigde spullen. 


De Wikkelboats zijn gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot heel licht is en goed geïsoleerd voor warmte en geluid. Om het karton zit een soort van regenjas en een houten deklaag. Je kunt er echter niet zelf mee varen; ze liggen verankerd.

Rotterdam, Zuid-Holland, Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 9 personen, 9 boten

vanaf €165 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, vergaderlocatie

Wikkelboats

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page