top of page

ECO logies in omvang verdubbeld in eerste jaar

Bijgewerkt op: 22 sep. 2022


In het eerste jaar is de website ECO logies in omvang verdubbeld. Er staan nu al meer dan honderd duurzame plekjes in Nederland en België op ECO logies. Stuk voor stuk toonbeelden van duurzaamheid.


Sandra ter Horst en Jeroen Hollema zijn initiatiefnemers van ECO logies


Sinds april 2021 is ECO logies het inspiratieplatform voor duurzaam en energieneutraal overnachten in Nederland en België. Gemiddeld komt er iedere week een nieuwe ECO logies bij.
Wat maakt ECO logies uniek?


Hierin is oprichter Jeroen Hollema helder: “De heldere informatie die gedeeld wordt over duurzaamheid. We selecteren op basis van kwaliteit en willen met ECO logies inspireren over wat nu al mogelijk is. Bij iedere ECO logie wordt duidelijk omschreven wat er aan duurzaamheid wordt gedaan en welke criteria van toepassing zijn. Hier zitten prachtige en inspirerende verhalen bij. We hebben deelnemers die getriggerd zijn door de energietransitie en hun B&B of vakantiewoning helemaal duurzaam hebben gebouwd of verbouwd. Maar we hebben ook deelnemers die al jaren met duurzaamheid bezig zijn, zoals door een circulair interieur, een ecologische moestuin of vegan ontbijt”.


Er zijn twaalf heldere criteria voor laag energieverbruik en duurzaamheid.

Betrokken en gastvrij


“We vinden het belangrijk dat je direct contact hebt met de eigenaren, zodat zij je gastvrij verder kunnen helpen”, aldus Jeroen. “We verwijzen daarom altijd naar hun website, zodat je lokaal kunt boeken. We kiezen er bewust voor om niet naar grote boekingsplatformen te verwijzen. Dit sluit helemaal aan bij de duurzame gedachte van ECO logies, we hebben hier zelfs een apart eco criterium voor ‘betrokken en gastvrij’. We stoppen veel werk in het opbouwen van een netwerk van duurzame B&B’s, vakantiewoningen, familiehuizen, (boutique) hotels en groepsaccommodaties."


We zien een grote betrokkenheid van onze deelnemers en een sterke motivatie om een ECO logies te worden.Betrokken uit eigen ervaring


Wat veel deelnemers van ECO logies aanspreekt is dat we zelf ook een duurzame vakantiewoning hebben, vertelt medeoprichter Sandra ter Horst. “We hebben er veel energie in gestoken om De Oude Zondagschool duurzaam te verbouwen en in te richten. We begrijpen de trots en het enthousiasme van de ECO logies deelnemers. We zijn nu bezig met bouwplannen voor een nieuwe duurzame vakantiewoning, dat een soort eco paviljoen gaat worden. We kijken er naar uit om ook hier gasten via ECO logies te mogen ontvangen".

Commentaires


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page