top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is in 2021 nieuw gebouw, goed geïsoleerd volgens moderne normen en is energieneutraal. De woning en het tapwater worden verwarmd met een warmtepomp. Er is eigen elektriciteit van zonnepanelen. De douche is waterbesparend. Het afval wordt gescheiden in glas, papier, groen, bio, plastic en restafval. Er is een laadpaal voor je elektrische auto. Ook zijn er oplaadpunten voor een E-bike aanwezig in de overdekte fietsenstalling. Bij de Vossen is goed bereikbaar met met openbaar vervoer. De woning wordt schoongemaakt met biologisch afbreekbare schoonmaakproducten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Bij de Vossen

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Bij de Vossen

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vlakbij de vakantiewoning wandel je zo in een groot bos met veel vennetjes, bosmeertjes en paarse heidevelden. Er zijn hier eindeloos veel wandel- en fietsroutes. In de buurt zijn prachtige routes uitgezet voor mountainbikers en wielrenners. Het Pieterpad loopt op 1,5 kilometer langs de vakantiewoning. Ellertshaar ligt in het ongedwongen Drenthe een paar kilometer van Borger, de Hunebedhoofdstad van Nederland. Je bent hier in het Unesco Geopark de Hondsrug. Een geopark vertelt de unieke geologische geschiedenis en cultuurhistorie.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een Drents keienhuis met wellness

Bij de Vossen is een heerlijk romantisch plekje voor twee, met wellness. De glazen gevel van dit stoere Drentse keienhuis geeft je een prachtig uitzicht over de weilanden en het bos. Geniet van de loungestoelen op het terras met een goed gesprek bij de barbecue of vuurschaal. Rust en privé met een hottub en sauna, het grote parabolische raam geeft je het gevoel buiten te zitten.


Ook binnen in de gezellige living ben je verbonden met de mooie natuur buiten. De keuken is van alle gemakken voorzien voor volop kookplezier. Het is heerlijk slapen op het elektrisch te verstellen tweepersoons boxspring bed. Je kunt meteen van het uitzicht genieten als je wakker wordt. Reint Jan en Dina laten je graag genieten van hartelijke Drentse gastvrijheid.

Ellertshaar, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €450 voor een weekend

verhuur per weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Bij de Vossen

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B Droom in het Bos

Moergestel, Noord-Brabant

1

1

1

Lentevreugd

Wassenaar, Zuid-Holland

1

1

1

SELECTIES

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page