top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B en woning zijn geheel met hout gebouwd. De woning is zeer goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Ook is er overal triple glas gebruikt. Hierdoor heeft de woning een zeer laag energieverbruik. Op de zuidzijde van het dak liggen zonnepanelen. De noordzijde van het dak is begroeid met sedum, niet alleen groen maar ook extra isolerend. De woning wordt verwarmd met een warmtepomp en vloerverwarming.


Het aangelegde ven trekt veel dieren aan. Wilde bijen en andere insecten voelen zich helemaal thuis bij de bloemen en planten op de grondwal. Voor de aanleg van de vijver zijn er naaldbomen gekapt. Alle bomen zijn hergebruikt. Zo zijn de gezaagde balken en planken gebruikt voor de schuur. De boomstronken zijn gebruikt als afscheiding van het perceel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Droom in het Bos

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Droom in het Bos

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In de bossen van Oisterwijk zijn er meer dan tachtig vennen in de natuurgebieden de Kampina en Moergestels Broek. Een uitgestrekt gebied met heide en bos waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Ook kun je een kano huren om over water de mooie natuur te ontdekken.


Maar ook voor het bourgondische leven zit je goed. In Oisterwijk, Moergestel of Haaren vind je veel sfeervolle cafés en restaurants. Ook ben je zo in steden als Tilburg en Den Bosch met veel cultuur. Voor een dagje pretpark ga je naar de Efteling of Safaripark de Beekse Bergen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Genieten op een magische plek

Midden in in de Oisterwijkse bossen ligt deze mooie droom. Een luxe tweepersoons B&B met een prachtig uitzicht over een vennetje in het bos.


Binnen is er een mooie luxe kamer met elektrisch verstelbare boxspring. De badkamer heeft een heerlijke inloopdouche, ook is er een separaat toilet. Buiten is er een overdekt terras met houtkachel, zodat je bijna altijd buiten kunt zitten. In de buitenkamer is er ook een klein keukentje. John en Nicole maken een uitgebreid en smaakvol Brabants ontbijt voor je klaar.


Op deze plek hebben de ouders van Nicole jarenlang gewoond. Het was de droom van John en Nicole om een geheel houten en duurzame woning te bouwen.  Een woning die opgaat in het bos en waar buiten en binnen in elkaar overlopen.  Ze zijn zo trots op het resultaat dat ze graag gasten laten meegenieten van deze magische plek in het bos.

Moergestel, Oisterwijk, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 1 kamer

vanaf €130 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B Droom in het Bos

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

Schuur Driehoekshoeve

Kasterlee, Antwerpen

1

1

1

Bij de Vossen

Ellertshaar, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page