top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De schuur is gebouwd met massief hout van Cross Laminated Timber. CLT bestaat uit vurenhouten lamellen die kruislings zijn verlijmd en is een duurzame vervanging van stenen muren. In CLT wordt bovendien veel CO2 opgeslagen! De Driehoekshoeve wordt verwarmd met een efficiënte hakselhoutkachel. De houtsnippers komen uit het omliggende landschap van lokale landbouwers. Eigen elektriciteit is er van de zonnepanelen op het dak. De Driehoekshoeve is energieneutraal.


Kleine verpakkingen worden vermeden voor minder afval en het afval wordt nauwgezet gesorteerd of gecomposteerd. Ook wordt er eco vriendelijk schoongemaakt en gewassen. Er zijn waterbesparende douches en toiletten en het regenwater van de daken wordt opgevangen in een infiltratiebekken op het erf. Rondom de schuur en de hoeve staan vele verschillende maar streekeigen planten en geurige bloemen. Ideaal voor de eigen bijen en de heerlijke eigen honing.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Schuur Driehoekshoeve

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Schuur Driehoekshoeve

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Kris heeft een veehouderij met vleeskalveren en vertelt je tijdens een rondleiding graag alles hierover. De speeltuin is een echte blikvanger, kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op de hindernisbaan en trampoline.


Kasterlee ligt in de groene Kempen met mooie heide en bossen, een ideale plek om te fietsen of te wandelen. De Kempische heuvelrug met de zanderige grond is perfect voor mountainbikers. Ook de Kabouterberg, De Slapende Reus en Bobbejaanland zijn in de buurt. Geniet van een heerlijk hapje of drankje in één van de vele eetgelegenheden in de buurt. Met een half uur ben je in steden als Antwerpen, Hasselt en Eindhoven.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Heerlijke ruime familie ecolodge

Deze stijlvolle en luxe schuur is een prachtig familiehuis voor tien personen. De riante living heeft met drie grote banken meer dan voldoende plek. Het is heerlijk toeven aan de grote eettafels en de luxe keuken met eiland.


Beneden naast de woonkamer is er een ruime slaapkamer met tweepersoonsbed en een fraai vormgegeven stapelbed. Direct aan de kamer ligt de ruime badkamer. Boven is de tweede grote slaapkamer, ook voor vier personen. Vanuit deze slaapkamer kom je met een trappetje in de nok, waar nog eens twee bedden staan. Ook is hier een tweede ruime badkamer.


Het buitenleven zit al generaties in de genen van Els en Kris, ze komen beide uit een landbouwersfamilie. In de naastgelegen hoeve is er een luxe groepsaccommodatie voor 32 personen. Het is ook mogelijk om de schuur en de hoeve gezamenlijk te huren met in totaal 42 slaapplekken.

Kasterlee, Turnhout, Antwerpen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 10 personen

vanaf €800 voor een midweek

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, ecolodge, familiehuis, groepsaccommodatie, boerderij, vergaderlocatie

Schuur Driehoekshoeve

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

Limonadefabriek Flora

Overmere, Oost-Vlaanderen

1

1

1

Driehoekshoeve

Kasterlee, Antwerpen

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page