Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is splinternieuw en gebouwd volgens de laatste normen voor duurzaamheid. Dat betekent zeer goede isolatie en voorzien van een lucht-water warmtepomp voor de vloerverwarming en warm water.


Er worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt. Het afval wordt gescheiden opgehaald. Er is een aparte container beschikbaar voor plastic, drinkpakken, groen afval, papier, karton en restafval. Lege flessen gaan naar de glascontainer.


De vakantiewoning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Lentevreugd

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Lentevreugd

Dit pareltje ademt rust en ruimte uit...

Op deze mooie vrij gelegen plek in de duinen stond al decennia lang een zomerhuisje, bereikbaar via een toenmalig bloembollenbedrijf. Het bloembollengebied is teruggegeven aan de natuur. Lentevreugd is nu een natuurgebied van 100 hectare en onderdeel van het Hollands Duin.


Op dit plekje is in 2020 een comfortabele en duurzame vakantiewoning gebouwd. Dit pareltje ademt rust en ruimte uit. Op het riante zonnige terras is het heerlijk toeven en genieten van het fantastische uitzicht op de prachtige natuur rondom. Door de volledig glazen pui kan je ook bij minder mooi weer genieten van het fantastische uitzicht.


Vanaf de vakantiewoning kun je prachtig wandelen door bos en duinen naar zee en strand. Ook zijn er in de omgeving veel bezienswaardigheden.

Wassenaar, Hollands Duin, Zuid-Holland, Nederland

max ... personen

vanaf € 535 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Natuurgebied Lentevreugd was lang in gebruik als bollenveld. Staatsbosbeheer ontwikkelt het nu als een voedselarm natuurgebied met natte graslanden en poelen. Het gehele natuurgebied Hollands Duin strekt zich uit van Den Haag tot Noordwijk.


Recreatiegebied het Panbos ligt direct naast de vakantiewoning. Er is een uitgebreid fietsnetwerk in de omgeving. Zo kun je heerlijk via de duinen fietsen naar Noordwijk of Scheveningen. Ook de landgoederenroute is een aanrader.


In de nabije regio zijn vele musea te vinden, zoals Voorlinden en het Automobiel museum Louwman in Wassenaar. In Leiden en Den Haag zijn er te veel musea om op te noemen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?