top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is splinternieuw en gebouwd volgens de laatste normen voor duurzaamheid. Dat betekent zeer goede isolatie en voorzien van een lucht-water warmtepomp voor de vloerverwarming en warm water.


Er worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt. Het afval wordt gescheiden opgehaald. Er is een aparte container beschikbaar voor plastic, drinkpakken, groen afval, papier, karton en restafval. Lege flessen gaan naar de glascontainer.


De vakantiewoning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Lentevreugd

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Lentevreugd

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Natuurgebied Lentevreugd was lang in gebruik als bollenveld. Staatsbosbeheer ontwikkelt het nu als een voedselarm natuurgebied met natte graslanden en poelen. Het gehele natuurgebied Hollands Duin strekt zich uit van Den Haag tot Noordwijk.


Recreatiegebied het Panbos ligt direct naast de vakantiewoning. Er is een uitgebreid fietsnetwerk in de omgeving. Zo kun je heerlijk via de duinen fietsen naar Noordwijk of Scheveningen. Ook de landgoederenroute is een aanrader.


In de nabije regio zijn vele musea te vinden, zoals Voorlinden en het Automobiel museum Louwman in Wassenaar. In Leiden en Den Haag zijn er te veel musea om op te noemen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Dit pareltje ademt rust en ruimte uit...

Op deze mooie vrij gelegen plek in de duinen stond al decennialang een zomerhuisje, bereikbaar via een toenmalig bloembollenbedrijf. Het bloembollengebied is teruggegeven aan de natuur. Lentevreugd is nu een natuurgebied van 100 hectare en onderdeel van het Hollands Duin.


Op dit plekje is in 2020 een comfortabele en duurzame vakantiewoning gebouwd. Dit pareltje ademt rust en ruimte uit. Op het riante zonnige terras is het heerlijk toeven en genieten van het fantastische uitzicht op de prachtige natuur rondom. Door de volledig glazen pui kan je ook bij minder mooi weer genieten van het fantastische uitzicht.


Vanaf de vakantiewoning kun je prachtig wandelen door bos en duinen naar zee en strand. Ook zijn er in de omgeving veel bezienswaardigheden.

Wassenaar, Hollands Duin, Zuid-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf € 535 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Lentevreugd

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

Bij de Vossen

Ellertshaar, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page