Natuurgebied Lentevreugd was lang in gebruik als bollenveld. Staatsbosbeheer ontwikkelt het nu als een voedselarm natuurgebied met natte graslanden en poelen. Het gehele natuurgebied Hollands Duin strekt zich uit van Den Haag tot Noordwijk.


Recreatiegebied het Panbos ligt direct naast de vakantiewoning. Er is een uitgebreid fietsnetwerk in de omgeving. Zo kun je heerlijk via de duinen fietsen naar Noordwijk of Scheveningen. Ook de landgoederenroute is een aanrader.


In de nabije regio zijn vele musea te vinden, zoals Voorlinden en het Automobiel museum Louwman in Wassenaar. In Leiden en Den Haag zijn er te veel musea om op te noemen.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

warmte terugwin

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is splinternieuw en gebouwd volgens de laatste normen voor duurzaamheid. Dat betekent zeer goede isolatie en voorzien van een lucht-water warmtepomp voor de vloerverwarming en warm water.


Er worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt. Het afval wordt gescheiden opgehaald. Er is een aparte container beschikbaar voor plastic, drinkpakken, groen afval, papier, karton en restafval. Lege flessen gaan naar de glascontainer.


De vakantiewoning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Lentevreugd

Dit pareltje ademt rust en ruimte uit...

Op deze mooie vrij gelegen plek in de duinen stond al decennia lang een zomerhuisje, bereikbaar via een toenmalig bloembollenbedrijf. Het bloembollengebied is teruggegeven aan de natuur. Lentevreugd is nu een natuurgebied van 100 hectare en onderdeel van het Hollands Duin.


Op dit plekje is een in 2020 een comfortabele en duurzame vakantiewoning gebouwd. Dit pareltje ademt rust en ruimte uit. Op het riante zonnige terras is het heerlijk toeven en genieten van het fantastische uitzicht op de prachtige natuur rondom. Door de volledig glazen pui kan je ook bij minder mooi weer genieten van het fantastische uitzicht.


Vanaf de vakantiewoning kun je prachtig wandelen door bos en duinen naar zee en strand. Ook zijn er in de omgeving veel bezienswaardigheden.

Wassenaar, Hollands Duin, Zuid-Holland, Nederland

max 4 personen

vanaf € 535 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?