top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Maurice en Judith kiezen bewust voor duurzaamheid, eenvoudigweg omdat dit nodig is, niet voor het economisch gewin. De lofts zijn energieneutraal, de ‘verborgen’ zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende eigen elektriciteit. De lofts zijn goed geïsoleerd, voorzien van triple glas en luchtdicht gemaakt voor minimaal warmteverlies. De lofts worden verwarmd en gekoeld met warmtepompen. Voor het kraanwater zijn er warmtepompboilers. De douches zijn waterbesparend. De lofts zijn grotendeels van hout gemaakt als houtskeletbouw en hebben een duurzaam zinken dak.


Doordat de Natuurlofts® deels zijn ingegraven en door de natuurlijke hoogteverschillen, gaan de woningen heel mooi op in het landschap. Rondom de lofts is een ecologische verbindingszone aangelegd met een graften haag, fruitboomgaard en een bloemrijk grasland dat overloopt naar meer ruigere begroeiing.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Landgoed Moerslag

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Landgoed Moerslag

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Landgoed Moerslag ligt schitterend in het Zuid-Limburgse landschap vlakbij de grens met België. Geniet van het weidse heuvelende landschap, de lofts liggen pal tussen de natuurgebieden Savelsbos in Nederland en Voerstreek in België. Het middeleeuwse Sint Geertruid ligt op het Plateau van Margraten en heeft een rijksbeschermd dorpsgezicht. Een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, maar ook voor actieve vakanties, zoals wandelen en fietsen. De uitzichttoren op het plateau, tussen Mesch en Moerslag, levert prachtige vergezichten. Landgoed Moerslag ligt ook mooi centraal voor een bezoek aan Maastricht, Aachen of Luik.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Relaxen in eco architectonische schoonheid

Aan de rand van Landgoed Moerslag liggen deze vijf mooie ecolodges. De stijlvolle Natuurlofts® hebben een moderne architectonische schoonheid, maar de houten gebouwen passen naadloos in het boerenlandschap met oude hoeves en houten schuren.


Van buiten zijn de vijf Natuurlofts® identiek, maar van binnen heeft iedere loft een eigen sfeer en inrichting: Aarde, Lounge, Water, Rust en Koken. Iedere loft heeft twee slaapkamers en is geschikt voor vijf personen. Koken, loungen, rusten en baden doe je in één ruimte. Het Landgoed ligt op het hoogste punt van het buurtschap Moerslag. Binnen en buiten vallen samen, vanuit iedere Natuurloft® kijk je prachtig uit over de landerijen en het bos. Ook is er een privé hottub bij iedere loft en een houtgestookte pizzaoven bij twee lofts.


Op Landgoed Moerslag vind je ook een imposante carréhoeve omringd door fruitboomgaarden. Ook lopen er nog enkele oude streekeigen Mergelland Hoenders rond.

Sint Geertruid, Limburg, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 5 personen, 5 lodges

vanaf €396 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

ecolodge, vakantiewoning

Landgoed Moerslag

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Akemi b&b

Zemst, Vlaams-Brabant

1

1

1

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

La bienvenue

Venlo, Limburg

1

1

1

Natuurlodges De Vier Eiken

Wapserveen, Drenthe

1

1

1

Hei 15

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page