top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Johan weet veel van duurzame energie en domotica met een kwart eeuw ervaring als zelfstandig adviseur. In Akemi b&b heeft Johan zo ongeveer alle duurzame technieken toegepast die beschikbaar zijn. Zo wordt het zelf gewonnen water voor de douche, zwembad en jacuzzi verwarmd met zonneboilers. De b&b wordt verwarmd en gekoeld door warmtepompen. Bovendien wordt de warmte van de ventilatielucht teruggewonnen. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Het geheel wordt optimaal geregeld met domotica, elke kamer heeft een tablet waarop je zelf de verwarming, verlichting, TV en gordijnen kan bedienen. Akemi b&b is bijna energieneutraal.


Er staat biologisch gecertificeerde douchegel en shampoo op basis van olijfolie voor je klaar. Het bedlinnen is van ecologisch bamboe of Egyptisch katoen en de hoofdkussens van dons. Het water voor het wassen van het bedlinnen wordt verwarmd met een warmtepomp. Johan en Ann gebruiken voor het ontbijt homemade confituren en versgebakken brood. Uit de moestuin komen tomaten, aardbeien, en druiven. Ook zijn er streekbieren bij de honestybar.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Akemi b&b

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Akemi b&b

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Akemi b&b ligt in de driehoek Antwerpen, Leuven en Brussel. Hierdoor heb je zowel de rust van het platteland als de geneugten van de stad onder handbereik. Je kunt prachtig wandelen en fietsen in de verrassend groene omgeving van Akemi b&b. Maar ook in de grote tuin is het goed toeven met verschillende zithoekjes, loungehoek en zonneterras. Johan, Ann en Jeremy vertellen graag over de omgeving en leuke tips om lekker te eten bij een eenvoudige bistro of een sterrenrestaurant.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vier het leven in een ecodeluxe verblijf

Johan, Ann en zoon Jeremy dragen ecologie hoog in het vaandel. De ecodeluxe Akemi b&b ligt in het groene buitengebied tussen Vilvoorde en Mechelen. Achter de b&b ligt een grote tuin met een verwarmd buitenzwembad, zonneterras, wellness en een fitnessruimte.


Er zijn zes eigenzinnige kamers met originele namen zoals NatGeo, Art Deco 2.0 en Scandi. Iedere kamer heeft een kingsize bed en een eigen badkamer. Vanuit de kamers kijk je uit over de tuin en landerijen. Eén kamer heeft een complete keuken. Ann heeft kamer AngeLine ingericht met haar lievelingskleuren rood en zwart, gecombineerd met wol, zijde en linnen. Alle kamers hebben een zithoek met sofa en een bureau.


Je kunt Akemi b&b ook huren voor workshops, vergaderingen of een familiefeest tot 20-30 personen. Ook buffet, lunch en diner zijn mogelijk. Voor de wellness is er een jacuzzi, Finse sauna en infraroodsauna. Maar ook massage en yoga is mogelijk. In de fitnessruimte staat een crosstrainer, hometrainer, spinning bike en loopband.

Zemst, Vilvoorde, Mechelen, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 12 personen, 6 kamers

vanaf €140 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Akemi b&b

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Bed & Beautyhuis Halle

Halle, Achterhoek

1

1

1

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

La Douceur de la Miclette

Ellezelles, Pays des Collines

1

1

1

De Zilveren Maan

Neeroeteren, Limburg

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page