top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Cindy en Sven hebben veel nagedacht over duurzaamheid en hebben een Green Key certificaat. Ze werken graag met duurzaam hout om de ecologische voetafdruk klein te houden. De hoeve is nieuw gebouwd als houtskelet en geïsoleerd met een 28 cm dikke laag houtvezels. De natuurlijke bouwmaterialen komen van lokale of Belgische bedrijven. Op het dak liggen hergebruikte oude dakpannen.


Er is eigen elektriciteit van 48 zonnepanelen. De vloerverwarming wordt verwarmd door twee lucht-water warmtepompen. Uit de ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de toiletten, wasmachine en de tuin. Het overgebleven voedsel is voor de kippen, konijnen, schapen en geiten.


Cindy en Sven hebben een voorkeur voor regionale producten, het linnengoed komt bijvoorbeeld van een vakman uit de regio Kortrijk. Ook veel meubels zijn gemaakt door lokale ambachtslieden. Zo is de grote ontbijttafel gemaakt van

gerecycleerde bekistingspanelen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

La Douceur de la Miclette

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

La Douceur de la Miclette

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

La douceur de la Miclette ligt in het dorpje Ellezelles, op grens van Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen. Pays des Collines is een prachtig natuurgebied in Wallonië. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Zoals langs de Taalgrenswandelroute. Ook culinair is het hier genieten met vele mooie restaurants in de nabije omgeving. Hou je van wielrennen? Ellezelles ligt op de route van mooie koersen zoals de Ronde van Vlaanderen, Kuurne Brussel Kuurne, Dwars door Vlaanderen en Franco Belge.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een oase van green luxury en wellness

La Douceur de la Miclette is een oase van green luxury. Cindy en Sven hebben zelf een ecologische hoeve gebouwd waar genieten voorop staat. De B&B heeft vier stijlvolle suites, elk met een eigen sfeer. Zoals de kleurrijke Marrakech kamer en de warme Natural Wood kamer. Eén van de kamers bevindt zich gelijkvloers en is daardoor ook rolstoelvriendelijk.


In de gezellige lounge hebben Cindy en Sven een “Honesty Bar”, je kunt zelf je drankjes pakken bij de bar. In de ruime ontbijtruimte kun je ‘s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijt, met zoveel als mogelijk biologische producten.


Je kunt La Douceur de la Miclette ook in het geheel als familiehuis huren met in totaal zeven slaapkamers. Je kunt dan de grote authentieke keuken gebruiken. Er is  een vergaderruimte en meerdere overdekte terrassen. Ook is er een zwembad waar je van mei tot september gebruik van kunt maken. Wil je helemaal ontspannen? Boek dan een massage, wellness of yoga privéles.

Ellezelles, Elzele, Pays des Collines, Heuvelland, Hainaut, Henegouwen, Vlaamse Ardennen, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 16 personen, 4 - 7 kamers

vanaf €140 per nacht

verhuur per nacht, huis min 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, familiehuis, groepsaccommodatie, vergaderlocatie

La Douceur de la Miclette

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Akemi b&b

Zemst, Vlaams-Brabant

1

1

1

De Zilveren Maan

Neeroeteren, Limburg

1

1

1

B&B KOOON

Staden, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page