top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Lut en Manu hebben gebouwd en verbouwd met respect voor de planeet, circulair en ecologisch waar mogelijk en met duurzame energiebronnen. Zo worden oude houten balken hergebruikt voor de brug en ook de stalen liggers van de afgebroken stal zijn hergebruikt. De gevelplanken zijn van een oude graansilo en het dek van een schip is nu het houten terras om het zwembad. De nieuwe aanbouw is houtskeletbouw geïsoleerd met natuurlijke cellulose.


De Zilveren Maan is zeer goed geïsoleerd, luchtdicht en levert meer energie dan wordt verbruikt. De woning wordt verwarmd met een warmtepomp en condensatieketel. Er is een zonneboiler voor het warme water. Warmte wordt teruggewonnen uit het douchewater en ventilatielucht. Ook wordt het regenwater opgevangen.


Voor de inrichting hebben Manu en Lut nieuwe stijlvolle meubelstukken gemaakt van oude meubelen en materialen. Zo zijn van oude parket planken kasten gemaakt en van oude salontafeltjes nieuwe tafels.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Zilveren Maan

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Zilveren Maan

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Zilveren Maan ligt aan de rand van het natuurgebied Duinengordel op het Kempens Plateau. Het natuurgebied met duinen, heide en bos maken deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Je kunt hier eindeloos wandelen, fietsen, en mountainbiken en met volle teugen genieten van de natuur.


Ook kun je gaan varen op de Maas en kanoën op het kanaal. Of klimmen en klauteren in Klimpark Warredal in Bergerven. Het oude stadje Maaseik ligt aan de Maas en heeft het oudste Apothekersmuseum van België en een Archeologisch Museum. Je kunt hier ook lekker tafelen en winkelen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een ruim familiehuis met een mix van luxe en eco!

Op een mooie dag troffen Lut en Manu een oude hoeve aan, nu is dit een magische plek voor een aangename vakantie zonder ver te hoeven reizen. Een mix van oud en nieuw, luxe en eco.


De Zilveren Maan is ideaal voor de wat grotere families, vriendengroepen of teams van 10 tot 22 personen. Een eco chic familiehuis met negen slaapkamers en acht badkamers. Ook zijn er verschillende zit- en aperitiefhoekjes, een speelzolder en een grote keuken. Met z’n allen onder één dak maar wel ruimte voor jezelf met eigenzinnige kamers met namen zoals ‘verbondenheid’, ‘vriendschap’ en ‘samenwerking’. Op je zelf, maar samen een groter geheel.


In de uitgebreide keuken met wijnkoelkast heb je alle ruimte om heerlijk te koken. Wil je je laten verwennen? De Zilveren Maan heeft dan een uitgebreid ontbijt, barbecue of diner voor je klaar staan. Ook buiten is het genieten op de mooie terrassen en in het verwarmde buitenzwembad. Een inspirerende plek om te genieten van vriendschap en verbondenheid.

Neeroeteren, Maaseik, Limburg, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

10 - 22 personen, 2 vakantiewoningen

vanaf €1840 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familiehuis, groepsaccommodatie, vergaderlocatie

De Zilveren Maan

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Akemi b&b

Zemst, Vlaams-Brabant

1

1

1

Limonadefabriek Flora

Overmere, Oost-Vlaanderen

1

1

1

La bienvenue

Venlo, Limburg

1

1

1

La Douceur de la Miclette

Ellezelles, Pays des Collines

1

1

1

De Koeberg

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page