top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Jacqueline en Marc willen graag samen met hun gasten bijdragen aan een duurzamere wereld. Zo vragen ze je dan ook bewust om te gaan met energie en water.


Op het dak van de tuindersloods liggen 36 zonnepanelen die nodig zijn voor de energie voor verwarmen van de woningen en het zwembad. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto. Het appartement is goed geïsoleerd en wordt verwarmd met een lucht-lucht warmtepomp, of te wel airco.


Jacqueline en Marc gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakproducten, gebruiken korte wasprogramma’s en laten de was drogen aan de lijn. Het afval wordt gescheiden en schillen, stronkjes, kliekjes en tuinafval wordt gefermenteerd tot bokashi, een hoogwaardige bodemverbeteraar. Voor Table d’Amis worden zoveel mogelijk lokale en regionale producten gebruikt en uit eigen tuin. Jacqueline en Marc zijn lid van het het Limburgs Platform Agrotoerisme. Bijna de gehele inrichting is hergebruikt en komt van de kringloopwinkel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

La bienvenue

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

La bienvenue

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

La bienvenue ligt aan de rand van Venlo in het oude buurtschap ‘t Ven. Venlo ligt aan de rivier de Maas, in de oude binnenstad zijn er veel kleine straatjes en oude monumenten, zoals het stadhuis op de Markt. Ook zijn er veel winkels, restaurantjes en café's. Het Limburgs Museum heeft het hele jaar door mooie tentoonstellingen. In het buitengebied kun je prachtig wandelen en fietsen door mooie natuurgebieden langs de Maas. Ook kun je een stukje van het Pieterpad wandelen. Dorpjes in de omgeving zoals Arcen met de Hertog Jan Brouwerij en Kloosterdorp Steyl zijn zeker de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Limburgse gastvrijheid met een Franse ‘touch’

Jacqueline en Marc hebben hun hart verpand aan Frankrijk, twaalf jaar hadden ze een chambre d’ hôtes in Zuidwest Frankrijk. Nu zijn ze terug in Limburg en wonen in een buitengebied van Venlo. Ze ontvangen je bij ‘la bienvenue’ met Limburgse gastvrijheid en een Franse ‘touch’. Met het heerlijke zwembad, overdekte veranda, Franse wijnen en het bourgondische eten waan je je in Frankrijk.


Jacqueline en Marc hebben een voormalige tuindersloods getransformeerd naar een studio voor twee personen. Appartement ‘De Loods' heeft een ruime living met een lekkere zithoek en eettafel. Ook is er een privé terras. De slaapkamer naast de living heeft een comfortabel tweepersoonsbed. Aan de andere kant van de living vind je de complete keuken. De badkamer heeft een ruime inloopdouche.


Regelmatig organiseren Jacqueline en Marc een table d’amis, samen tafelen in het avondzonnetje onder de veranda met een steeds wisselend gezelschap. Ook voor een zakelijke bijeenkomst met of zonder diner kun je bij ‘la bienvenue’ terecht. Het zwembad is van mei tot oktober verwarmd.

't Ven, Venlo, Limburg, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €95 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, vakantiewoning

La bienvenue

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

De Zilveren Maan

Neeroeteren, Limburg

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page