top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Harry en Anneli wilden de verbouwing meteen goed aanpakken en hebben het aardgas laten afsluiten. Het boerderijtje en de schuur waarin nu de B&B is, zijn goed geïsoleerd. De ruimtes worden nu verwarmd en gekoeld met vloerverwarming en een warmtepomp. Ook het kraanwater wordt verwarmd met de warmtepomp. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak.


Eenmaal bezig met duurzame keuzes, besloten Harry en Anneli dit verder door te trekken in de B&B. De B&B is binnen afgewerkt met natuurlijke duurzame materialen. Zo zijn de wanden afgewerkt met houten platen en ligt er marmoleum op de vloer. Het luxe beddengoed, de handdoeken en badjassen zijn gemaakt van gecertificeerd duurzaam katoen. Een deel van de meubels krijgt in de B&B een tweede leven.


Harry en Anneli scheiden het afval zoveel mogelijk. Ook heeft Anneli bewust gekozen voor biologische en duurzame beauty producten van Thalgo. Door onthard water te gebruiken is er bovendien minder shampoo of douchegel nodig.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Bed & Beautyhuis Halle

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Bed & Beautyhuis Halle

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Bed & Beautyhuis ligt in het buitengebied tussen Halle en Zelhem. Met ruim 5 minuten fietsen ben je in Halle, dat twee restaurants heeft. Zelhem heeft diverse winkelvoorzieningen en de omgeving kenmerkt zich door uiteenlopende landschappen. Zo kun je het mooie coulissenlandschap van de Achterhoek verkennen. Je kunt eindeloos wandelen en fietsen over de zandpaden, landweggetjes, door pittoreske dorpen en oude vestingstadjes. De vele landgoederen en kastelen die in de directe omgeving liggen zijn een bezoek waard, net zoals de Hanzesteden.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Hier mag je de tijd even vergeten

Harry en Anneli hebben sinds kort hun droomplekje gevonden in het buitengebied van Halle in de Achterhoek. Ze delen deze groene omgeving graag met hun gasten en ze doen er alles aan om je even de tijd te doen vergeten.


Jarenlang had Anneli een schoonheidssalon in het midden van het land. Nu kun je bij Anneli ook blijven slapen in haar Bed & Beautyhuis. Laat je tijdens je verblijf heerlijk in de watten leggen met een relaxte beauty behandeling.


Op de deel van het boerderijtje, waar ooit de koeien stonden, is nu het Beautyhuis. Achter op het erf zijn in de voormalige schuren twee prachtige B&B kamers en een salon voor duo behandelingen gemaakt. Beide kamers hebben twee tweepersoonsbedden met twee aparte dekbedden met fijn beddengoed. Ook is er een zithoek en een kleine eettafel. In de badkamer is er een dubbele luxe douche en ook twee wasbakken. Er is een apart afgesloten toilet. ‘s Ochtends maakt Anneli een lekker vers streekgebonden ontbijt voor je klaar.

Halle, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 8 personen, 2 kamers

vanaf €246 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Bed & Beautyhuis Halle

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Akemi b&b

Zemst, Vlaams-Brabant

1

1

1

Heermanlodges

Beuningen, Twente

1

1

1

B&B de Hamshorst

De Lutte, Twente

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page