top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Duurzaam en lokaal zijn kernwaarden van Hedwig en René. De boerderijlodges zijn goed geïsoleerd en worden verwarmd met een warmtepomp. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen op de schuur.


Voor het ontbijt gebruiken Hedwig en René alleen lokale producten, zoals zuurdesem of bruinbrood, scharreleitje, boerenkaas, kwark, roomboter, lokaal jammetje, jus, vers fruit, worst of humus. In de lodges is er duurzame thee van ‘Frank about tea’. Hedwig en René scheiden het afval. Voor de schoonmaak worden duurzame producten en duurzame zeep gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Heermanlodges

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Heermanlodges

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De boerderijlodges liggen midden tussen de Twentse glooiende weilanden en bossen in het buurtschap De Mekkelhorst. Je bent hier in het Nationaal Landschap Noordoost Twente, vlakbij Duitsland. Een leuke wandeling is naar het natuurgebied ’t Lutterzand met zandverstuivingen, heide en dennenbossen. Ook het Twentepad voor lange afstandswandelaars ligt vlak in de buurt. In Duitsland ben je zo in kuuroord Bad Bentheim, Nordhorn of Gildehaus. Zeker bijzonder is het meer dan honderd jaar oude Arboreteum Poort Bulten met meer dan duizend verschillende soorten bomen en struiken. Met tien minuutjes rijden ben je in het kunststadje Ootmarsum.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een bijzondere wellness lodge midden in de natuur

Hedwig en René hebben een oude koeienstal herschapen tot drie sfeervolle wellness lodges. De lodges hebben een open badruimte en een eigen infrarood sauna. Je kunt jezelf extra verwennen met een ayurvedische massage. De lodges hebben een complete keuken.


Boven, onder de oude kap van de schuur, hangt op de gebinten een ruime lodge met een bubbelbad. Deze lodge heeft een tweepersoonsbed en een bedstede met twee bedden. Beneden zijn er twee lodges met openslaande deuren naar het terras en vrij zicht over de weilanden. Je kunt met maximaal vijf personen overnachten en de lodges zijn ook ideaal met kinderen.


René is geboren en getogen op de boerderij Erve Heerman. Vroeger molk zijn vader de koeien in de stal, nu is het een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Hedwig is een creatieve duizendpoot met een passie voor design en interieur. Hedwig en René zetten een lekker flesje biologische wijn voor je klaar. Ook is er een ‘Heerman’ ontbijtbox  met lokale producten.

Beuningen, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen, 3 lodges

vanaf €296 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

ecolodge, appartement, boerderij

Heermanlodges

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Bed & Beautyhuis Halle

Halle, Achterhoek

1

1

1

Ecolodges ’t Lennepserf

Veessen, Veluwe

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page