top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Herbert en Merle doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort. ’t Lennepserf is gasloos, er staan 220 zonnepanelen en een biomassasysteem voor de eigen energie.


Waar vader Herbert vroeger iets wel twintig keer opnieuw stond te lassen, is er ook bij de bouw van het ’t Lennepserf volop materiaal hergebruikt. Zoals de spanten van de oude veestal, de voersilo en de drinkbakjes van de koeien. Ook zijn er veel natuurlijke materialen toegepast, bijvoorbeeld de muren van de lodges die gestuct zijn met leem.


Het regenwater komt terecht in een ‘poedelwater’, waar ‘s zomers in gezwommen kan worden. Er zijn pluk- en moestuinen voor de gasten en het groenbeheer gebeurt ecologisch.


Herbert en Merle werken zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

"De hoogwatergeul betekende het einde van ons melkveebedrijf, maar ook het begin van Ecolodges ’t Lennepserf",  aldus Merle Bos. Lees het hele verhaal in onze blog (leestijd 5 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Ecolodges ’t Lennepserf

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Ecolodges ’t Lennepserf

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Pal achter ‘t Lennepserf ligt een hoogwatergeul van de IJssel. Het pad op de dijk geeft je een verrassend perspectief op de omgeving. De Kozakkenhaven in de buurt is ideaal voor watersporters.


In het heidegebied De Renderklippen graast een kudde schapen. In de bossen leven herten, zwijnen en vossen. De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland, met prachtige vogels zoals de buizerd en de nachtzwaluw.


Wil je een dagje uit met de kinderen? De Beleefplekke is een groene speeltuin waar je vies mag worden en kunt leren over duurzaamheid. Ook Walibi in Hellendoorn is niet ver.


In de buurt liggen de dorpjes Heerde, Epe en Hattem met een wekelijkse markt. Binnen een half uurtje rij je naar Apeldoorn, Deventer of Zwolle.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

In luxe natuurlijk genieten!

Na drie generaties boeren willen vader Herbert en dochter Merle hun gasten in luxe laten genieten van de natuur. Waar eerst koeien werden gehouden en maïs werd geteeld, staan nu luxe en comfortabele ecolodges. Ecolodges ‘t Lennepserf is een mooie plek om tot rust te komen en weer op te laden.


Herbert en Merle kiezen er bewust voor om duurzaam en luxe te combineren. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en rekening houdend met de natuur en het milieu.


Op Ecolodges ‘t Lennepserf vind je zes boerderijlodges en een liefdesnest. Ook zijn er uitgebreide wellness-faciliteiten zoals een sauna en massage.


’t Lennepserf ligt aan de rand van het dorpje Veessen in de Veluwe. Het is een plek waar je zowel met je gezin, als in je eentje of met z’n tweeën kunt genieten. Ook kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken.

Veessen, Veluwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 8 personen, 7 lodges

vanaf €250 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, vergaderlocatie

Ecolodges ’t Lennepserf

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Lân, Loft, Wetter en Wad

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Watervilla Zwarte Zwaan

Oostknollendam, Noord-Holland

1

1

1

Heermanlodges

Beuningen, Twente

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page