Pal achter ‘t Lennepserf ligt een hoogwatergeul van de IJssel. Het pad op de dijk geeft je een verrassend perspectief op de omgeving. De Kozakkenhaven in de buurt is ideaal voor watersporters.


In het heidegebied De Renderklippen graast een kudde schapen. In de bossen leven herten, zwijnen en vossen. De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland, met prachtige vogels zoals de buizerd en de nachtzwaluw.


Wil je een dagje uit met de kinderen? De Beleefplekke is een groene speeltuin waar je vies mag worden en kunt leren over duurzaamheid. Ook Walibi in Hellendoorn is niet ver.


In de buurt liggen de dorpjes Heerde, Epe en Hattem met een wekelijkse markt. Binnen een half uurtje rij je naar Apeldoorn, Deventer of Zwolle.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Herbert en Merle doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort. ’t Lennepserf is gasloos, er staan 220 zonnepanelen en een biomassasysteem voor de eigen energie.


Waar vader Herbert vroeger iets wel twintig keer opnieuw stond te lassen, is er ook bij de bouw van het ’t Lennepserf volop materiaal hergebruikt. Zoals de spanten van de oude veestal, de voersilo en de drinkbakjes van de koeien. Ook zijn er veel natuurlijke materialen toegepast, bijvoorbeeld de muren van de lodges die gestuct zijn met leem.


Het regenwater komt terecht in een ‘poedelwater’, waar ‘s zomers in gezwommen kan worden. Er zijn pluk- en moestuinen voor de gasten en het groenbeheer gebeurt ecologisch.


Herbert en Merle werken zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Ecolodges ’t Lennepserf

In luxe natuurlijk genieten!

Na drie generaties boeren willen vader Herbert en dochter Merle hun gasten in luxe laten genieten van de natuur. Waar eerst koeien werden gehouden en maïs werd geteeld, staan nu luxe en comfortabele ecolodges. Ecolodges ‘t Lennepserf is een mooie plek om tot rust te komen en weer op te laden.


Herbert en Merle kiezen er bewust voor om duurzaam en luxe te combineren. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en rekening houdend met de natuur en het milieu.


Op Ecolodges ‘t Lennepserf vind je zes boerderijlodges en een liefdesnest. Ook zijn er uitgebreide wellness-faciliteiten zoals een sauna en massage.


’t Lennepserf ligt aan de rand van het dorpje Veessen in de Veluwe. Het is een plek waar je zowel met je gezin, als in je eentje of met z’n tweeën kunt genieten. Ook kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken.

Veessen, Veluwe, Gaasterland, Nederland

2 - 8 personen, 7 lodges

vanaf €250 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?