top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Frans en Anne zien het als hun missie om bij te dragen aan een beter milieu en werken er dagelijks alles aan om dit zo te behouden. De lodges en de naastgelegen groepsaccommodatie hebben het Green Key keurmerk. Er worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt en het afval wordt gescheiden verwerkt. Ook wordt zoveel mogelijk duurzaam ingekocht. 


De Natuurlodges staan op voormalige landbouwgrond waarvan de bovenlaag is afgegraven. Hierdoor is nieuwe natuur met een heischrale begroeiing ontstaan die aansluit op het Oosterzand. De Natuurlodges zijn gebouwd met duurzame materialen en zijn zeer goed geïsoleerd. De lodges worden verwarmd met een warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. Op het terrein zijn zonnepanelen voor eigen lokale elektriciteit. Het energieverbruik wordt goed in de gaten gehouden en waar mogelijk worden bewegingssensoren gebruikt.DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Natuurlodges De Vier Eiken

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Natuurlodges De Vier Eiken

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In het Holtingerveld van Natuurmonumenten zijn er veel verschillende plantensoorten te vinden. Maar ook zijn hier grafheuvels en hunebedden te vinden. Het naastgelegen bos Oosterzand van Staatsbosbeheer is vrij toegankelijk. Je bent ook zo in de nationale parken van het Drents Friese Wold, Dwingelderveld en de Wieden-Weerribben. Je kunt in dit deel van Drenthe eindeloos wandelen en fietsen, ook zijn er steeds meer MTB tracks. Ook leuk is om één of meerdere brinkdorpen te bezoeken zoals Diever, Dwingeloo, Havelte, Ruinen of Vledder. Een dagje stad? De Drentse plaatsen zoals Assen, Emmen zijn de moeite waard.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

In stijl duurzaam genieten met sauna en hottub

Deze Natuurlodges liggen prachtig vrij op het Drentse platteland. Je hebt hier een geweldig uitzicht op het natuurgebied Holtingerveld. In de privé sauna en houtgestookte hottub op je eigen terras kom je helemaal tot rust. Je kunt in de ruime Natuurlodges met acht personen slapen, ideaal voor een wellness weekend met vrienden of vriendinnen, of een vakantie samen met familie.


De vijf lodges zijn vrijstaand en door de ramen heb je een prachtig wijds uitzicht naar de bosrand en het natuurgebied. De mooie architectuur van de Natuurlodges past goed bij het landschap. Door de light tubes in het dak valt er extra veel zonlicht binnen. De Natuurlodges hebben een ruime living met complete keuken. In de woonkamer is een speksteenkachel om heerlijk op te warmen na een lange wandeling. De lodges hebben vier slaapkamers, deels beneden en deels op de verdieping. De ruime badkamer is beneden.

Wapserveen, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 8 personen, 5 lodges

vanaf €590 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

ecolodge, vakantiewoning, familiehuis

Natuurlodges De Vier Eiken

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

Wild Cube Durbuy

Durbuy, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page