top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Wild Cube is een ecolodge grotendeels gebouwd met natuurlijke en lokale materialen, zoals lokaal hout en de isolatie van stro. De binnenzijde is afgewerkt met houten OSB platen. Ook een deel van het interieur zoals nachtkastjes, lampen en decoraties zijn gemaakt van teruggewonnen hout.


De grote ramen met driedubbele beglazing laten veel licht door en houden de warmte goed binnen. Er is ventilatie met warmteterugwinning. Hierdoor heeft de Wild Cube weinig warmteverlies en een laag energieverbruik volgens de nieuwste normen. De lodge wordt verwarmd met een lucht-lucht warmtepomp. De Wild Cube is comfortabel en heeft een natuurlijk ademend leefklimaat.


Het afval wordt gescheiden. In de tuin is er een aromatische spiraal met verse kruiden. Er is een regenwateropvang voor de tuin en voor het Noordse bad. In Durbuy zijn veel winkeltjes met regionale en lokale producten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Wild Cube Durbuy

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Wild Cube Durbuy

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Wild Cube ligt net buiten het kleine maar gezellige middeleeuwse stadje Durbuy. De oude stadskern heeft vele leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. Ook een wandeling naar het hoogste punt van Durbuy, de U-vormige Falize rots, is zeker de moeite waard. In het Durbuy History & Art Museum kun je hedendaagse kunst vinden in 16e-eeuws erfgoed. In de omgeving kun je eindeloos wandelen en fietsen langs de aangegeven netwerken. Een leuke wandeltocht is naar het Megalietenhuis in Wéris, een hunebed! Op zoek naar meer actie? Dan is er volop keuze in Advertenture Valley Durbuy.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Onbekommerd genieten van de natuur en van elkaar

Deze leuke ecolodge is gebouwd met duurzame en ecologische materialen. Je kunt hier onbekommerd genieten van de natuur en van elkaar. De ecolodge is slim ingedeeld met alle comfort op een relatief kleine oppervlakte.


Met een klein trappetje kom je in een slaapkamer met een tweepersoonsbed. In de living op de begane grond staat een kingsize bed op een kleine verhoging, met prachtig uitzicht op het bos. In de derde slaapkamer staat een stapelbed. Ook de badkamer met toilet is verrassend ruim. Er is een ruime en luxe keuken waar je heerlijk kunt koken. Vanuit de living stap je zo op het zonnige terras. In de tuin is ook een overdekt terras, een heerlijke chillplek met familie of vrienden. Helemaal omdat er ook een Noors bad is.

Durbuy, Belgisch Luxemburg, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 6 personen

vanaf €410 voor een weekend

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

ecolodge

Wild Cube Durbuy

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Nutchel Les Ardennes

Martelange, Belgisch Luxemburg

1

1

1

Enjoy Ecolodge

Denée, Wallonië

1

1

1

Cosy Hideaway

Viroinval, Wallonië

1

1

1

Natuurlodges De Vier Eiken

Wapserveen, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page