top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Les Ardennes was tientallen jaren een verlaten camping. Nutchel heeft deze mooie plek nieuw leven ingeblazen door natuurherstel te combineren met passende houten cabins. Er zijn al duizenden nieuwe bomen aangeplant om de natuur in oude glorie te herstellen.


De cabins worden in een werkplaats in België gemaakt. De cabins staan op stalen palen zonder fundering. Hierdoor kunnen de cabins ook weer eenvoudig weggehaald worden en is de impact op de natuur minimaal. De cabins worden verwarmd met een houtkachel. Het water voor de douche wordt elektrisch verwarmd. Verder is er minimaal elektriciteit aanwezig. Zo is er geen koelkast, maar een koelbox die koud wordt gehouden met koelelementen. Ook worden de cabins deels verlicht met olielampen en kaarsen.


Het interieur en meubilair zijn van gerecycled hout gemaakt. Voor de schoonmaak worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt. Ook wordt het afval gescheiden voor recycling. In de voedselmanden zitten voornamelijk producten van lokale en biologische leveranciers.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Nutchel Les Ardennes

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Nutchel Les Ardennes

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Maak je hoofd leeg met lange wandelingen door de bossen van de Ardennen, ga op ontdekkingstocht per fiets door deze mooie grensregio of vertel verhalen bij een kampvuur. De Ardennen zijn altijd een avontuur, het hele jaar door. Vanaf je cabin ben je binnen tien minuten lopen in het grensdorpje Martelange. Het dorp loopt door over de Luxemburgse grens, in het gehucht Rombach. In deze streek wordt niet alleen Frans, maar ook Luxemburgs gesproken. In Martelange zijn er verschillende restaurants. In Museum van de Haute-Sûre kun je ervaren hoe het huis van een werkman in de leisteengroeve eruitzag. Ook bijzonder is de 18de-eeuwse watermolen op de rivier de Sûre.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Slow living in de Ardense bossen

Nutchel forest village Les Ardennes ligt op de grens van België en Luxemburg, langs de rivier de Sûre. Verscholen in het bos staan 30 cosy cabins die mooi opgaan in het groen. Bij Nutchel ga je terug naar de basis, slow living in de natuur in sfeervolle cabins. De fraai vormgeven houten cabins combineren comfort met eenvoudig leven. Door de grote ramen met strakke stalen kozijnen ben je ook binnen verbonden met de natuur. Nutchel heeft ook in de Franse Elzas cosy cabins.


Er zijn verschillende soorten cabins, voor twee tot zes personen. De Canopy cabins zijn wat hoger gebouwd en hebben een dakterras. De Sweets zijn romantische tiny houses voor met z’n tweetjes. Ook zijn er cabins met een eigen hot tub om heerlijk te ontspannen na een lange wandeling.


In iedere cabin is er een klein keukentje met een gasfornuis en koud water. In de zithoek staat een comfortabele sofa. De cabins hebben een badkamer met warme douche en toilet. Buiten heb je een eigen terras met een picknicktafel.

Martelange, Belgisch Luxemburg, Belgische Ardennen, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen, 30 cabins

vanaf €99 per nacht

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

cosy cabin, tiny house

Nutchel Les Ardennes

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Enjoy Ecolodge

Denée, Wallonië

1

1

1

Wild Cube Durbuy

Durbuy, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page