top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Hei 15 is gebouwd op de plek van de oude varkensstallen. Bijna alle materialen zijn hergebruikt in het nieuwe gebouw, zoals de oude veldbrandstenen en balken. Er zijn bij de bouw veel natuurlijke producten gebruikt zoals aardewerken stenen en larikshout uit een regionaal duurzaam beheerd bos.


De B&B is goed geïsoleerd met twintig centimeter dikke vlasisolatie. De gevel is bekleed met naaldhouten latten die verduurzaamd zijn met een bad van natuurlijke azijn. De wanden binnen zijn met natuurlijk gips en ecologische verf afgewerkt. De vloerverwarming in de gipsen vloer wordt verwarmd met een houtvergasser. De houtsnippers komen uit de directe omgeving van de B&B. Ook het warme water water wordt met de houtsnipperkachel verwarmd.


Voor het interieur worden zoveel mogelijk regionale of Nederlandse producten gebruikt. Bijvoorbeeld de boxsprings met een natuurlijke en biologische topping. Ook het ontbijt bestaat uit lokale en biologische producten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Hei 15

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Hei 15

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Stefan en Julie delen graag hun kennis over het weidse heuvelende landschap. Geniet van de prachtige kleuren van de Mescherhei. Vanaf Hei 15 kijk je uit over het Maasdal, Maastricht, het Plateau van Margraten, de Voerstreek en het Land van Herve. Ook de uitzichttoren op het plateau, tussen Mesch en Moerslag, levert prachtige vergezichten.


De omgeving is rijk aan historie, in de prehistorie woonden hier al mensen. In Rijckholt is een vuursteenmijn van duizenden jaren geleden.


Hei 15 ligt ook mooi centraal voor een bezoek aan Maastricht, Aachen of Luik.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Dompel jezelf onder in bewuste luxe

Hei 15 is een plek om te onthaasten en onbekommerd te genieten van luxe en natuur. Een plek waar de passie voor design en het boerenleven er vanaf spat. Bij Hei 15 komen deze werelden bij elkaar om samen nog mooier te zijn.


Stefan en Julie zijn de derde generatie op de oude carréboerderij Heihof. Met Hei 15 maken ze het mogelijk om het boerenbedrijf duurzaam te bestendigen en bij te dragen een gezondere wereld voor mens, dier en milieu.


Je wordt ontvangen met een stukje huisgemaakte vlaai. Hei 15 heeft tweepersoonskamers, een familiekamer, een volledige studio en een appartement. Ook kun je heel Hei 15 huren samen met je familie, vrienden of collega’s. De zeven badkamers zijn uitgerust met een wastafel, spiegel, regendouche en wc. De studio en het appartement hebben een eigen goed uitgeruste keuken. Voor verse koffie is er een machine met bonen uit Maastricht. ‘s Ochtends staat een vers bereid slow-food ontbijt klaar.


Wil je een heisessie of workshop organiseren? Ook dan is Hei 15 een fijne plek.

Sint Geertruid, Mergelland, Limburg, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 18 personen, 5 gastenkamers

vanaf €100 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement, groepsaccommodatie, vergaderlocatie, boutique hotel, familiehuis

Hei 15

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Buitenplaats Zummer

Altforst, Gelderland

1

1

1

Lân, Loft, Wetter en Wad

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Landgoed Moerslag

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page