top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Nathalie heeft de oude schaapskooi grondig verbouwd. Met respect voor het verleden waarbij oud en nieuw elkaar aanvullen. Zo heeft de oude boerderij weer een nieuw leven gekregen. De houtkachel verwarmt alle ruimtes via de vloerverwarming.


Voor de lunches maakt Nathalie gebruik van pure en lokale producten, waar mogelijk uit eigen tuin. Ook is er duurzame thee en koffie van de Koffiejongens. Voor de bedden wordt biologisch beddengoed gebruikt en in de badkamer liggen er duurzame verzorgingsproducten van Vielo voor je klaar. Voor de schoonmaak gebruikt Nathalie ecologische producten en het afval wordt gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Buitenplaats Zummer

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Buitenplaats Zummer

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Zummer ligt in het land van Maas en Waal tussen de oevers van beide rivieren. In deze zeer waterrijke omgeving kun je eindeloos wandelen en fietsen. Met de vele pontjes en voetveren steek je een rivier over en weer terug. Of maak een mooie tocht met kayak of kano door de uiterwaarden in het waterrecreatiegebied de Gouden Ham. Een dagje naar de stad? Met een half uurtje rijden ben je in Nijmegen, Den Bosch, Arnhem en Tiel. In de buurt zijn ook oude historische plaatsen zoals Grave, Ravenstein, Megen en Zaltbommel.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Slapen in een voormalige schaapskooi

Zummer is een heerlijke ruime buitenplaats midden in het groen, pal tussen twee rivieren. Nathalie heeft van een oude schaapskooi een uniek sfeervol gastenverblijf gemaakt. Er zijn twee ruime suites, één voor twee personen en de andere voor vier personen. De suites hebben elk een eigen badkamer en een klein keukentje. Via een steile trap kom je in de vide, waar de twee extra bedden staan. Door de openslaande deuren ben je meteen op het terras. Sla ’s ochtends de deuren open en geniet van de opkomende zon over de landerijen en het vrije uitzicht. Op het ruime terrein van de buitenplaats zijn verschillende terrassen, er is altijd wel een lekker plekje voor een kopje koffie of een glas wijn.


Ook kun je een zakelijk evenement, fotoshoot of privédiner organiseren bij Zummer. De verse lunches van Nathalie zijn een lust voor het oog. Lekkere salades, huisgemaakte soep, vers en rijkelijk belegd brood.

Altforst, Land van Maas en Waal, Gelderland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 8 personen, 2 suites

vanaf €145 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, vergaderlocatie, boerderij, suite

Buitenplaats Zummer

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Woeste Wieven

Diepenheim, Twente

1

1

1

Hei 15

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

Attema-Sate

Gaastmeer, Fryslân

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page