top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De oude schuur is niet geïsoleerd. De moderne modules in de schuur zijn wel goed geïsoleerd. De appartementen in deze modules voelen zeer comfortabel. De vloerverwarming wordt aangestuurd met een warmtepomp. Zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit.


De appartementen worden bewust geventileerd op basis van de hoeveelheid CO2 die gemeten wordt. De wandafwerking in de woongedeelten is een combinatie van hout en leemstuc, wat een natuurlijke ventilatie teweegbrengt.


Voor lokale producten wordt samengewerkt met de buren, de herberg op de hoek bij Attema-Sate. Er wordt kalkarm water gebruikt voor een efficiëntere schoonmaak. De gebruikte schoonmaakmiddelen hebben het Europees Ecolabel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Attema-Sate

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Attema-Sate

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Over de brug, een paar voetstappen verwijderd van Attema-Sate ligt Café restaurant d’Ald Herberch “Yn’e Iel-aek”. Het terras ligt aan het water. Hier worden lokale producten geserveerd, zoals vis van de lokale visser. De Herberg is ook een VVV agentschap met veel informatie over de omgeving. Voor boodschappen loop je het dorpje Gaastmeer in, naar de winkel aan de Munkedyk.


Aan het eind van het fietspad dat langs Attema Sate loopt ligt het fietspontje. Het is een heerlijke omgeving om te fietsen, met prachtige doorkijkjes over het water.


Ook kun je gaan zeilen of varen met een (elektrische) sloep, de vaarroute gaat langs de Attema Sate. Een leuke wandelroute is het Sint Odulphuspad, van waar twee wandelroutes langs Gaastmeer beginnen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Monument en modern, een bijzondere plek in Fryslân

Aan het water aan het einde van een weg ligt de monumentale kop-hals-romp boerderij ‘Attema-Sate’. Je kunt nog wel verder, maar dan moet je op de fiets, te voet of met de boot. Deze oude boerderij ligt in het prachtige Gaastmeer in het merengebied van Fryslân.


Een ‘sate’ is in het Fries een oude boerderij met landerijen. De boerderij staat er al sinds 1770. De Attema Sate is een basis om tot rust en inzicht te komen. Margriet en Gerard wonen zelf in het oude voorhuis. Onder de balken waar vroeger de koeien stonden kun je nu een tijdje als gast verblijven.


Wat De Sate uniek maakt is dat nieuwe en oude wereld los van elkaar zijn gehouden. De sfeer is stoer en puur. In de schuur zijn duurzame moderne modules gemaakt die het oude bintwerk nergens raken. Iedere module is een sfeervol en comfortabel appartement met eigen keuken en badkamer.


Door de ramen in het schuurdak komt er volop daglicht binnen. Boven in de schuur is de uitzichtkamer, een prachtige plek voor vergaderingen en workshops.

Gaastmeer, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 5 personen, 5 appartementen

vanaf €225 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, boerderij, vergaderlocatie

Attema-Sate

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Buitenplaats Zummer

Altforst, Gelderland

1

1

1

Logies Groot Okhorst

Wichmond, Achterhoek

1

1

1

Nynke's Pleats

Piaam, Fryslân

1

1

1

B&B Otterstee

Havelte, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page