duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

groen bouwen

duurzame mobiliteit

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De oude schuur is niet geïsoleerd. De moderne modules in de schuur zijn wel goed geïsoleerd. De appartementen in deze modules voelen zeer comfortabel. De vloerverwarming wordt aangestuurd met een warmtepomp. Zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit.


De appartementen worden bewust geventileerd op basis van de hoeveelheid CO2 die gemeten wordt. De wandafwerking in de woongedeelten is een combinatie van hout en leemstuc, wat een natuurlijke ventilatie teweegbrengt.


Voor lokale producten wordt samengewerkt met de buren, de herberg op de hoek bij Attema-Sate.

Er wordt kalkarm water gebruikt voor een efficiëntere schoonmaak. De gebruikte schoonmaakmiddelen hebben het Europees Ecolabel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Attema-Sate

Monument en modern, een bijzondere plek in Fryslân

Aan het water aan het einde van een weg ligt de monumentale kop-hals-romp boerderij ‘Attema-Sate’. Je kunt nog wel verder, maar dan moet je op de fiets, te voet of met de boot. Deze oude boerderij ligt in het prachtige Gaastmeer in het merengebied van Fryslân.


Een ‘sate’ is in het Fries een oude boerderij met landerijen. De boerderij staat er al sinds 1770. De Attema Sate is een basis om tot rust en inzicht te komen. Margriet en Gerard wonen zelf in het oude voorhuis. Onder de balken waar vroeger de koeien stonden kun je nu een tijdje als gast verblijven.


Wat De Sate uniek maakt is dat nieuwe en oude wereld los van elkaar zijn gehouden. De sfeer is stoer en puur. In de schuur zijn duurzame moderne modules gemaakt die het oude bintwerk nergens raken. Iedere module is een sfeervol en comfortabel appartement met eigen keuken en badkamer.


Door de ramen in het schuurdak komt er volop daglicht binnen. Boven in de schuur is de uitzichtkamer, een prachtige plek voor vergaderingen en workshops.

Gaastmeer, Fryslân, Nederland

2 - 5 personen, 5 appartementen

vanaf €225 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, boerderij

LOCATIE

Over de brug, een paar voetstappen verwijderd van Attema-Sate ligt Café restaurant d’Ald Herberch “Yn’e Iel-aek”. Het terras ligt aan het water. Hier worden lokale producten geserveerd, zoals vis van de lokale visser. De Herberg is ook een VVV agentschap met veel informatie over de omgeving. Voor boodschappen loop je het dorpje Gaastmeer in, naar de winkel aan de Munkedyk.


Aan het eind van het fietspad dat langs Attema Sate loopt ligt het fietspontje. Het is een heerlijke omgeving om te fietsen, met prachtige doorkijkjes over het water.


Ook kun je gaan zeilen of varen met een (elektrische) sloep, de vaarroute gaat langs de Attema Sate. Een leuke wandelroute is het Sint Odulphuspad, van waar twee wandelroutes langs Gaastmeer beginnen.

OMGEVING

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?