top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Tinka en Bert hebben de oude boerderij volledig gerenoveerd en zeer goed geïsoleerd. De warmte komt van een uitgekiende combinatie van zonnecollectoren, warmtepompen en een houtvergasser. De boerderij heeft overal vloerverwarming. De elektriciteit komt zoveel mogelijk van eigen zonnepanelen


Bij de inrichting hebben Tinka en Bert zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte spullen, die zo een tweede leven hebben gekregen. Ook de bedden zijn duurzaam gecertificeerd. Voor het ontbijt is er zelf gebakken brood, zelfgemaakte jam en af en toe ook zelfgemaakte boter. De B&B wordt schoongemaakt met ecologische schoonmaakproducten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Otterstee

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Otterstee

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De omgeving biedt vele mogelijkheden, voor zowel rust en ontspanning als sportieve activiteiten. Je loopt vanuit de boerderij meteen het bos of de landerijen in. In de omgeving zijn er meerdere nationale parken, zoals Holtingerveld, Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold.


Hier kun je eindeloos wandelen en fietsen. Op het Uffelter Binnenveld vind je Schotse Hooglanders. Typisch Drents zijn de brinkdorpen zoals Dwingeloo, Diever en Ruinen. In minder dan een uur fiets je naar Giethoorn.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Vind je rust in dit mooie stukje Drenthe

In het achterhuis van deze prachtige oude boerderij uit 1846 vind je bed and breakfast De Otterstee. Dit rijksmonument ligt landelijk in het buurtschap Eursinge, net buiten Havelte. In dit mooi stukje Drenthe vind je volop rust.


De B&B heeft twee luxe, stijlvol ingerichte kamers, de Deel en de Hilde. Beide kamers hebben een kingsize bed dat ook als twee éénpersoons bedden kan worden opgemaakt. Beide kamers hebben elk een gezellige zithoek met badkamer ensuite. In de ruime ontbijtkamer is ook een minibar en koelkast aanwezig.


De boerderij ligt aan de Es, met rustig grazende koeien. In de grote tuin kun je regelmatig reeën zien lopen. Voor rust en ontspanning ben je bij Tinka en Bert op het goede adres. Vanaf mei is het goed toeven bij het buitenzwembad. Maar er is ook een sauna en een massage mogelijk.

Havelte, Drenthe, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 kamers

Vanaf €115 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, boerderij

B&B Otterstee

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Wildenberg

Zuidwolde, Drenthe

1

1

1

Ster van Dwingeloo

Dwingeloo, Drenthe

1

1

1

Logies Groot Okhorst

Wichmond, Achterhoek

1

1

1

B&B An de Esch

Dwingeloo, Drenthe

1

1

1

Attema-Sate

Gaastmeer, Fryslân

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page