top of page
stuur een bericht voor informatie
Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Bij B&B La Petite Roer begint je dag natuurlijk met een ontbijtje met biologische of lokale producten en verse eitjes van de kippen op het erf. Ook vegetarisch en vegan eten is geen probleem. Op de kamers staan karaffen en glazen, geen plastic flesjes met bronwater. Er worden zoveel mogelijk grootverpakkingen gebruikt voor minder afval. Alle afval wordt gescheiden en groenafval gaat deels naar de kippen of wordt gecomposteerd.


De oude boerderij is met ecologische materialen verbouwd en geïsoleerd. Eigen elektriciteit is er van de zonnepanelen in de tuin, aangevuld met 100% groene Belgische stroom. Het kraanwater wordt elektrisch verwarmd. De toiletten worden gespoeld met eigen bron- en regenwater en de douches en kranen zijn waterbesparend.


Elaine en Rogier halen de boodschappen met e-bikes en aanhanger of met hun elektrische auto. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto. Handzeep, douchegel en andere schoonmaakmiddelen zijn gecertificeerd ecologisch. De website van de B&B wordt groen gehost en de B&B is Green Key gecertificeerd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Bio B&B  La Petite Roer

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Bio B&B  La Petite Roer

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

La Petite Roer ligt aan de rand van natuurpark de Hoge Venen in het kleine dorpje Sourbrodt. In de tuin en de omgeving heb je kans dat je vossen, dassen, reeën en ook een bever kunt spotten. In De Hoge Venen is er veel heide en bos. Een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen. Voor mountainbikers zijn er zwaardere routes met veel steile klimmetjes. Maar er zijn ook meer vlakke fietsroutes over vroegere spoorlijnen. De Vennbahn voert je door het schitterende landschap van de Hoge Venen en de Belgische en Duitse Eifel. La Petite Roer ligt ongeveer halverwege de Vennbahn. Een leuke fietstocht is naar Monschau in Duitsland, een leuk vakwerkstadje met veel terrasjes. Ook Malmedy is een bezoekje waard, met leuke winkeltjes en museum Het Malmedarium in een voormalig benedictijnenklooster.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam logeren in een eeuwenoude boerderij

In de Hoge Venen, niet ver van de grens met Duitsland, staat de biologische Bed & Breakfast van Elaine en Rogier. La Petite Roer is een eeuwenoude boerderij uit 1781 en heeft drie royale gastenkamers. De groene, gele en roze kamer zijn op de vroegere hooizolder. De sfeervolle kamers hebben eeuwenoude houten balken en natuurstenen muren. Ook staan er leuke antieke en vintage kasten en stoelen en in de roze kamer een mooie hergebruikte eiken vloer.


Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad en/of douche. De groene kamer is de grootste kamer, met een mezzanine met zithoekje. Voor de comfortabele bedden kun je kiezen uit  gerecyclede dons- of anti allergische dekbedden. De lakens zijn van biologisch katoen.


De ontbijtruimte is op de begane grond, ook kun je hier ‘s avond een glaasje fris, wijn of streekbier drinken. Als het kouder wordt kun je bij de houtkachel een praatje maken met de andere gasten. Bij mooi weer is het genieten in de grote natuurlijke tuin, met vijver en mooie zitplekken.

Sourbrodt, Hoge Venen, Ardennen, Eifel, Luik, Wallonië, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen, 3 kamers

vanaf €168 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2-3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Bio B&B La Petite Roer

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Au Présent

Romponcelle, Belgisch Luxemburg

1

1

1

Le Grand Aleff

Malmedy, Luik

1

1

1

B&B A Quiet Place

Rossignol, Belgisch Luxemburg

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page