Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is gasloos gebouwd en wordt verwarmd met een warmtepomp. Ook het water wordt met de warmtepomp verwarmd. Door de grote glazen gevels komt er veel directe zonnewarmte binnen, optimaal vastgehouden door het triple glas. Zonnepanelen zorgen voor eigen elektriciteit.


In overleg is extra service mogelijk zoals pick-up en drop-off bij stations Amersfoort voor de intercity naar Amsterdam of Nijkerk. Afstand to Amersfoort is 12 km, Bunschoten 3 km, Nijkerk 6 km.


Voor het ontbijt maken Frank en Annasjouk gebruik van lokale producten. Zoals perenjam en appeltaart van de fruitbomen van de buren. Het brood wordt gebakken door de lokale bakker. Ook staan er vaak bloemen uit eigen tuin in de B&B. Het hout voor de kachel is veelal op eigen terrein gegroeid wilgenhout.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

B&B Arkemheen

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Arkemheen

Huis in de polder voor ruimte, rust en ingetogen luxe

Deze prachtige onder architectuur gebouwde B&B ligt in het open landschap van de Arkemheenpolder. Direct vanuit de B&B kun je genieten van dit unieke Natura 2000 vogelgebied in het centrum van Nederland.


Frank en Annasjouk stellen hun recent gebouwde stijlvolle huis graag open voor gasten. Ruimte, rust en natuur zijn kernwoorden. Met veel liefde bereiden zij een fantastisch ontbijt voor je.


Met ingetogen luxe genieten van een ruime plek met houtkachel en infra-rood sauna. Het is fijn slapen op het elektrisch verstelbaar Auping Auronde bed met een weids uitzicht over de polder.


De B&B heeft een eigen entree en je kunt parkeren voor de deur. Er staat een koeler met inhoud en Nespresso en thee voor je klaar. De luxe badkamer maakt het helemaal af.


Buiten is er een ruim terras, met zicht op een grote vijver waar veel vogels op af komen.

Nijkerk, Arkemheenpolder, Gelderse Valei, Gelderland, Nederland

max ... personen

vanaf €135 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

VIDEO

Niet ver van de B&B ligt het Stoomgemaal Arkemheen. De Arkemheenpolder is een uniek vogelgebied midden in Natura 2000 gebied. Er zijn verschillende wandelroutes, zoals de klompenpaden over landgoederen en langs boerderijen. Een mooie fietstocht is naar Paleis Soestdijk, met de fietsboot over de Eem. Er staan twee 7-versnelling-fietsen voor je klaar om de omgeving te verkennen.


Op ruim drie kilometer van de B&B ligt Spakenburg, een mooie fietstocht door de polder. Hier is de museumhaven met de authentieke botters een aanrader. Op twaalf kilometer afstand ligt Amersfoort. Bezoek het historisch centrum van Amersfoort met de koppelpoort, muurhuizen en prachtige pleinen. Of kasteel Groeneveld, het Nationaal Militair Museum of Amersfoort Zoo.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?