Niet ver van de B&B ligt het Stoomgemaal Arkemheen. De Arkemheenpolder is een uniek vogelgebied midden in Natura 2000 gebied. Er zijn verschillende wandelroutes, zoals de klompenpaden over landgoederen en langs boerderijen. Een mooie fietstocht is naar Paleis Soestdijk, met de fietsboot over de Eem.


Op ruim drie kilometer van de B&B ligt Spakenburg, een mooie fietstocht door de polder. Hier is de museumhaven met de authentieke botters een aanrader. Op twaalf kilometer afstand ligt Amersfoort. Bezoek het historisch centrum van Amersfoort met de koppelpoort, muurhuizen en prachtige pleinen. Of kasteel Groeneveld, het Nationaal Militair Museum of Amersfoort Zoo.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De B&B is gasloos gebouwd en wordt verwarmd met een warmtepomp. Ook het water wordt met de warmtepomp verwarmd. Door de grote glazen gevels komt er veel directe zonnewarmte binnen, optimaal vastgehouden door het triple glas. Zonnepanelen zorgen voor eigen elektriciteit.


In overleg is extra service mogelijk zoals pick-up en drop-off bij stations Amersfoort voor de intercity naar Amsterdam of Nijkerk. Afstand to Amersfoort is 12 km, Bunschoten 3 km, Nijkerk 6 km.


Voor het ontbijt maken Frank en Annasjouk gebruik van lokale producten. Zoals perenjam en appeltaart van de fruitbomen van de buren. Het brood wordt gebakken door de lokale bakker. Ook staan er vaak bloemen uit eigen tuin in de B&B. Het hout voor de kachel is veelal op eigen terrein gegroeid wilgenhout.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Arkemheen

Huis in de polder voor ruimte, rust en ingetogen luxe

Deze prachtige onder architectuur gebouwde B&B ligt in het open landschap van de Arkemheenpolder. Direct vanuit de B&B kun je genieten van dit unieke Natura 2000 vogelgebied in het centrum van Nederland.


Frank en Annasjouk stellen hun recent gebouwde stijlvolle huis graag open voor gasten. Ruimte, rust en natuur zijn kernwoorden. Met veel liefde bereiden zij een fantastische ontbijt voor je.


Met ingetogen luxe genieten van een ruime plek met houtkachel en infra-rood sauna. Het is fijn slapen op het elektrisch verstelbaar Auping Auronde bed met een weids uitzicht over de polder.


De B&B heeft eigen entree en je kunt parkeren voor de deur. Er staat een koeler met inhoud en Nespresso en thee voor je klaar. De luxe badkamer maakt het helemaal af.


Buiten is er een ruim terras, met zicht op een grote vijver waar veel vogels op af komen.

Nijkerk, Arkemheenpolder, Gelderse Valei, Gelderland, Nederland

max 2 personen

vanaf €130 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?