Je verblijft in een winterrustgebied voor vogels, de Blauhúster Puollen.  Begin oktober zie je de eerste ganzen al aankomen.  Daarom mag  er van november tot april niet gevaren worden op het meer.


Vanaf april vaar je met de stille elektrische sloep van De Pollepleats zo naar Heeg en Workum. Je kunt ook met de fiets naar Workum om daar een terrasje te pakken en terug met het veerpontje.


Een leuke wandeltocht is door de Rutgerpolder naar het kleine ‘elfsteden’ stadje IJlst. Ook in Sneek en Bolsward ben je zo. Bij Aldegeaster Brekken is er een plek om vogels te spotten, vanaf Brekkenpaad nabij Doris Mooltsje.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

Bij de verbouw van de Pollepleats in 2010 zijn er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, zoals natuurlijk isolatiemateriaal van cellulose.


Op de zuidkant van de bijgebouwen liggen 200 zonnepanelen. Dit valt bijna niet op, omdat de panelen volledig geïntegreerd zijn. De zonnepanelen leveren driekwart van de energiebehoefte van de Pollepleats. Ook zijn er maar liefst 80 accu’s waarin de eigen elektriciteit wordt opgeslagen. Zo kan er ook eigen elektriciteit ’s avonds en op donkere dagen worden gebruikt!


De boerderij zelf en het tapwater worden verwarmd met een pelletkachel. Ook is er een warmteterugwin voor de luchtventilatie. De toiletten worden gespoeld met regenwater uit een groot ondergronds reservoir. Voor de schoonmaak worden cradle-to-cradle producten van Green Care gebruikt. Binnenkort komt er een oplaadpunt voor elektrische auto's.


De Pollepleats is aangesloten bij ‘Fossylfrij Fryslân‘, samenwerking voor een milieuvriendelijker Fryslân.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Pollepleats Suite

Een ultieme verwenplek, romantisch met z’n tweetjes

De Pollepleats Suite is een ultieme verwenplek voor twee personen. Voor een luxe weekend weg, maar ook voor speciale gelegenheden zoals een aanzoek of huwelijksnacht! De luxe suite is ingericht als een loft, met hoogwaardige materialen en een panorama uitzicht over de Friese weilanden en meren. Verwen jezelf met de sauna of het heerlijke ligbad.


Voor het ontbijt worden verse regionale producten gebruikt,  zoals zuivel van Weideweelde, appelsap van de Fryske Frucht, broodjes en sûkerbôle van lokale bakkers.


De Pollepleats is een grote gerestaureerde Friese boerderij met een stijlvol modern bijgebouw. De boerderij wordt gebruikt voor groepsevenementen zoals teambuilding of huwelijken. Als er geen evenement is kan je de 'suite' huren. Het is dan heerlijk stil. Om de ‘pleats’ is een grote tuin met gelegenheid voor sport en spel en tevens een klein meer eigen haventje en elektrische sloep.

Westhem, Fryslân, Nederland

max 2 personen

vanaf €150 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?