Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Hoe minder warmte er verloren gaat hoe beter. Een passiefhuis met super goede isolatie verliest tot vier keer minder en gebruikt optimaal warmte van de zon. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. Met warmteterugwin wordt dit fors minder.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Bij de verbouw van de Pollepleats in 2010 zijn er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, zoals natuurlijk isolatiemateriaal van cellulose.


Op de zuidkant van de bijgebouwen liggen 200 zonnepanelen. Dit valt bijna niet op, omdat de panelen volledig geïntegreerd zijn. De zonnepanelen leveren driekwart van de energiebehoefte van de Pollepleats. Ook zijn er maar liefst 80 accu’s waarin de eigen elektriciteit wordt opgeslagen. Zo kan er ook eigen elektriciteit ’s avonds en op donkere dagen worden gebruikt!


De boerderij zelf en het tapwater worden verwarmd met een pelletkachel. Ook is er een warmteterugwin voor de luchtventilatie. De toiletten worden gespoeld met regenwater uit een groot ondergronds reservoir. Voor de schoonmaak worden cradle-to-cradle producten van Green Care gebruikt. Binnenkort komt er een oplaadpunt voor elektrische auto's.


De Pollepleats is aangesloten bij ‘Fossylfrij Fryslân‘, samenwerking voor een milieuvriendelijker Fryslân.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Pollepleats Suite

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Pollepleats Suite

Een ultieme verwenplek, romantisch met z’n tweetjes

De Pollepleats Suite is een ultieme verwenplek voor twee personen. Voor een luxe weekend weg, maar ook voor speciale gelegenheden zoals een aanzoek of huwelijksnacht! De luxe suite is ingericht als een loft, met hoogwaardige materialen en een panorama uitzicht over de Friese weilanden en meren. Verwen jezelf met de privé wellness (apart bij te boeken) of het heerlijke ligbad.


Je boodschappen kun je halen bij de Doarpswinkel in het naastgelegen dorpje Oudega. Hier vind je verse regionale producten zoals sûkerbôle en kaas van Friese boeren. Struin ook even rond in de kelder vol lekkere wijntjes en Frysk bier.


De Pollepleats is een grote gerestaureerde Friese boerderij met een stijlvol modern bijgebouw. De boerderij wordt gebruikt voor groepsevenementen zoals teambuilding of huwelijken. Als er geen evenement is kan je de 'suite' huren. Het is dan heerlijk stil. Rondom de ‘pleats’ is een groot erf met gelegenheid voor sport en spel.

Westhem, Fryslân, Nederland

max ... personen

vanaf €150 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement

LOCATIE

VIDEO

Je verblijft in een winterrustgebied voor vogels, de Blauhúster Puollen. Begin oktober zie je de eerste ganzen al aankomen. Daarom mag er van november tot april niet gevaren worden op het meer.


Er is een eigen aanleghaven en elektrische sloep (apart bij te boeken). Vanaf april vaar je met de stille elektrische sloep van De Pollepleats zo naar Heeg en Workum. Je kunt ook met de fiets naar Workum om daar een terrasje te pakken en terug met het veerpontje.


Een leuke wandeltocht is door de Ruterpolder naar het kleine ‘elfsteden’ stadje IJlst. Ook in Sneek en Bolsward ben je zo. Bij Aldegeaster Brekken is er een plek om vogels te spotten, vanaf Brekkenpaad nabij Doris Mooltsje.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?